5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Hanife nine hırsızları kaçırdı

Yozgat'ta namaz kılarken evine giren 2 kişi tarafından bilezikleri gasp edilmek istenen 75 yaşındaki kadın, zanlıları korkutarak kaçırdı. 

Edinilen bilgiye göre, Yenicami Mahallesi Kayabaşı Sokak 10 numaralı evde ikamet eden Hanife Yıkılmaz (75), eşi camiye gittikten sonra akşam namazını kılmaya başladı. Bu sırada eve giren E.K. (37) ve M.K. (19), yaşlı kadının boğazını başörtüsüyle sıkarak, kolundaki bilezikleri çıkarmasını istedi. Yıkılmaz bağırmaya başlayınca paniğe kapılan zanlılar, yanlarında getirdikleri silahı ve koli bandını bırakarak kaçtı. Yaşlı kadın, olayın ardından komşularından yardım istedi. Komşuların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, kısa sürede gerekli tedbirleri alarak, sadece ayakkabı renginden ve modelinden gaspçıları aramaya başladı. Polis, koli bandı, 1 adet kurusu tabanca ile 8 kurusıkı tabanca mermisine delil olarak el koydu. Çevrede araştırma başlatan ekipler, caddede yürüyen E.K. ve M.K'dan şüphelenerek gözaltına aldı. Yapılan sorgulamada, E.K ve M.K. olayı kendilerinin işlediğini itiraf etti. 

E.K'nın Hanife Yıkılmaz'ın komşusu olduğu ve Bursa'ya gidecekleri için paraya ihtiyacı olduğundan bilezikleri almak istediği öğrenildi. E.K ve M.K'nin öğle saatlerinde Hanife Yıkılmaz'a gelerek, "Biz Bursa'ya gidiyoruz. Hakkını helal et. Ailem size emanet" dediği de öğrenildi.
Gaspçının yüzünü göremediğini, sadece ayakkabısını gördüğünü belirten Hanife Yıkılmaz, "Şahıslar boğazımı sıkınca bağırmaya ve alt kattaki komşulara sesimi duyurmak için yere vurmaya başladım. Bu sırada gaspçı bağırmamı engellemek için ağzımı kapamak istediği sırada, hayalarından tutarak sıkmaya başlayınca hareket edemedi ve elindeki silahı düşürdü. Bağırmamdan, yere vurmamdan korkan gaspçı yanında getirdiği silahı ve koli bandını bırakarak kaçtı. Ben gaspçının yüzünü göremedim sadece ayakkabısını gördüm. Ayakkabı rengini ve modelini polislere tarif ettim" şeklinde konuştu.
 
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
.
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2006 Salı 18:10:22
Güncelleme :11 Haziran 2006 Pazar 15:52:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?