5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Hastane kavgası bitti

Yozgat Valisi Gökhan Sözer, Bozok Devlet Hastanesi'nin daha iyi hizmet verebilmesi için yatak sayısının artırılarak doğum evine dönüştürüldüğünü bildirdi.

Yozgat Valisi Sözer konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Bozok Devlet Hastanesi'nin hizmete açılmasından sonra, gerek altyapı gerekse hekim ihtiyacının yeterince karşılanmaması nedeniyle beklenen ilgiyi görmediğini söyledi.

Sözer, "Beklenen ilgiyi görememesi nedeniyle doğum evinin bu hastaneye taşınması, hastanenin de doğum evine nakledilmesi kararlaştırılmıştır. Doğum evinin, Bozok Devlet Hastanesi'ne gelmesiyle birlikte 75 yatak kapasitesi 100 yatak kapasitesine çıkarılmıştır. Aynı şekilde 325 yatak kapasiteli Yozgat Devlet Hastanesi de doğum evinin boşaldığı binayı kullanarak 400 yataklı hale getirilmiştir" dedi.

Hastanelerin birleştirilmesiyle yatak kapasitesinin artırıldığını ve maksimum kullanım sağlama imkanının doğduğunu vurgulayan Vali Sözer, "Burada amaç Yozgatlı'ya daha fazla ve daha iyi hizmet vermek, sağlık standardını da yükseltmektir. Doğum evi olarak kullanılan bina ise Devlet Hastanesi'ne terk edilmiştir. Devlet Hastanesi fizik tedavi, göğüs ve psikiyatri gibi bölümlerini taşıyıp hizmetlerini burada sürdürecek" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2005 Pazartesi 17:26:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?