5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Kış tedbirleri alındı

Yozgat Valisi Gökhan Sözer, kış için gerekli tedbirlerin alındığını, kar sebebiyle ortaya çıkan olumsuz şartlarda vatandaşların hayatını kolaylaştıracak tüm çalışmaların yapılacağını söyledi.

Tüm ülkeyi etkisi altına alan kar yağışı Yozgat'ta da kendisini göstermeye başladı. Yozgat Valisi Gökhan Sözer, kış aylarının getirdiği olumsuzluklar konusunda vatandaşları uyararak, özellikle yolculuk yapan insanların, yollarda daha dikkatli olmasını istedi.

Vali Sözer, kış mevsiminin her sene olduğu gibi aynı şiddetiyle ve beklenen şekliyle geldiğini belirterek, "Biz de kış ayına yönelik tedbirlerimizi aldık. Dolayısıyla vatandaşın kendi bireysel anlamda alacağı tedbirler, devletin de vatandaşın yaşamını kolaylaştırmak ve hayatını tehlikeye atmamak için alacağı tedbirler vardır. Tabi her şeyden önce yol güvenliği gelir. Kış aylarında birinci öncelik vatandaşların güvenlik kurallarına uymasıdır. Buna uymadıktan sonra sizin yapacağınız fazla bir şey yoktur. Onunun için bir kez daha vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Kış şartlarına uygun araç, lastik, tedbirle yola çıkacaklar ve kış şartlarına uygun hareket edeceklerdir. Yazın 90-100 km ile gittikleri yerlerde kışın 50-60 km hız ile gideceklerdir. Ayrıca kışın şartlarına uygun donanımları da yanlarında bulundurmaları ve kurallara uymaları gerekir" dedi.

Yol güvenliğinin hem karayolları hem de köy hizmetlerinin çalışmalarıyla alınmakta olduğunu ifade eden Vali Sözer, "Şuanda kar mücadelesini gerektiren bir kar yağışı ilimizde olmadı ama her an olabilir. O nedenle tedbirlerimizi aldık. Yine okullarımız ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz kış hazırlığını ve tedbiri almıştır. Ama okullar için şunu söylemek gerekir, eğitimin bir amacı da çocuklarımızı hayata hazırlamaktır. Yoksa en ufak bir zorluk karşısında tatil etmek, onları bu zorluktan korumak değildir. Çocuklarımız hayatın zorluklarıyla mücadele etmeyi de öğrenerek, hayata hazırlanacaklardır. Kar yağdı, küçük engeller çıktı diye okulların tatil edilmesini beklemek de doğru değildir. Çocuklarımızın hayatını tehlikeye atmadan, riske etmeden onları hayatın zorluklarına alıştırmak da eğitimin bir parçasıdır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2005 Pazartesi 16:38:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?