5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Modern halk pazarı geliyor

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, yeni halk pazarı yerinde çalışmaların son aşamaya geldiğini Yozgat'a modern bir halk pazarı oluşturacaklarını söyledi.

Yozgat Belediye Başkanı Başer, Salı günleri kurulan halk pazarını Yimpaş Alışveriş ve Kültür Merkezinin yanına taşıdıklarını belirterek, "E-88 karayolunda yapılan altgeçit çalışmalarından dolayı pazar yerimiz alternatif yol olarak kullanılmaktadır. Halk pazarı konusunda halkımızın ve pazarcı esnafımızın mağdur olmaması için yeni bir pazar yeri oluşturuyoruz. Ancak Pazar yeri tamamlanıncaya kadar halk pazarımız eski adliye karşısına açılmaktadır" dedi.

Yozgat'a modern bir pazar yeri oluşturacaklarını ifade eden Başkan Başer, "Hemşehrilerimiz yeni oluşturduğumuz alanda çok rahatlıkla alışverişlerini yapabilecekler. Ayrıca Şeyhosman Mahallemize de 2. bir pazar kurulmasını sağlayacağız. Yozgat Merkeze haftada bir değil iki Pazar kurulmasını sağlayacağız" şeklinde konuştu.

Göreve geldiklerinde her mahalleye bir park yapma sözü verdiklerini ifade eden Yozgat Belediye Başkanı Başer, "Şehrimizin 21 mahallesi bulunuyor. Bu nedenle 21 Mahalleyi 21 Park projesi başlattık. Bu güne kadar 8 mahallemizin parkını tamamladık. Şuanda inşaatı devam eden parklarımız bulunuyor. Yıl sonuna kadar 5 parkımızı daha hizmete açacağız" açıklamasında bulundu.

Başer, park konusunda en önemli projenin Kent Park Projesi olduğunu vurgulayarak, 50 bin metrekare alana yapılacak bu parkın Yozgat'ın cehresini değiştireceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2005 Cumartesi 18:18:57
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 16:32:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?