5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Özürlülere müjde

Yozgat Yaşlılar ve Özürlüler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin bir bölümü tamamlanarak, özürlü kabulüne başladı.

Temeli, 1990 yılında dönemin Devlet Bakanı, Adalet Bakanı Cemil Çiçek tarafından atılan ve bir türlü tamamlanamayan Yozgat Yaşlılar ve Özürlüler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin bir bölümü tamamlanarak, özürlü kabulüne başladı. Yozgat Valisi Gökhan Sözer, rehabilitasyon merkezinde yatan özürlüleri ziyaret ederek, merkez hakkında Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fevzi Doğanç'tan bilgi aldı.

Vali Gökhan Sözer, yapımına 1991 yılında başlanılan binanın 1 bloğu 15 yıl sonra tamamlanarak hizmete girdiğini belirterek, "Bina 2 ana bir de yardımcı blok olmak üzere 3 bloktan oluşmaktadır. C bloğu tamamlanmış ve hasta kabulüne başlamıştır. Şuanda 50 hasta kabulü yapılmıştır. Bu bloğun kapasitesi 150 kişidir. Ancak 2. bloğun tamamlanmasıyla bu kapasite 2 katına çıkacaktır" dedi.

İkinci bloğun 2006 yılı içerisinde tamamlanacağını ifade eden Vali Sözer, "İkinci blok için 4 trilyon ödenek ayrılmış ve önümüzdeki yıl ihale edilecektir. Özürlü rehabilitasyon merkezi toplum ve ülkemizde gerek duyulan önemli bir yatırımdır. Böyle bir merkezin ilimizde açılmış olmasıyla hem önemli bir ihtiyaç tamamlanmış olacak hem de yıllardır bekleyen bir sorun ortadan kalkmış olacak" şeklinde konuştu.

Daha sonra Vali Gökhan Sözer, hastaları tek tek ziyaret ederek sohbet etti. Vali Sözer, hastalara Yozgat'ta ve bu binada kalmaktan büyük memnunluk duyacaklarını belirterek, binanın Türkiye'de hizmet veren bu tür kuruluşular arasında en modern bina olduğunu söyledi.

İçerisinde banyo ve tuvaleti bulunan odalarda 2 kişinin kaldığı binada hastabakıcılar, hastaları her saat koridorlarda gezdirerek, çevreyi tanımalarını ve hava almalarını sağlıyor.
1990 yılında, 30 milyar keşif bedeli ile ihale edilen ve 1993 yılında tamamlanıp hizmete açılması planlanan Yozgat Yaşlılar ve Özürlüler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi için bugüne kadar 17 trilyon harcandı. 15 yılda ancak bir bloğu hizmete açılan binada diğer blokların inşaat seviyesi ise yüzde 50 seviyesinde bekliyor. Bekleyen bloklar için 4 trilyon ödenek ayrılırken, 2006 yılı içerisinde bu blokların da hizmete açılması planlanıyor.

.
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2005 Pazar 17:14:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?