5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Pakistanlı çocuklara kıyafet yardımı

Yozgat Belediyesi, Yerel Yönetimler Derneği'nce organize edilen ve "Pakistanlı çocuklar da bizim çocuklarımız" sloganı ile Pakistanlı deprem mağduru çocuklara kıyafet yardımı yapılmasını amaçlayan kampanyaya destek verdi.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, düzenlediği basın toplantısında, kampanya hakkında bilgi verdi. Başer, Pakistan'da 8 Ekim 2005 tarihinde meydana gelen deprem felaketinde zarar gören çocuklara gönderilmek üzere, çocuk giysisi yardım kampanyası başlattıklarını söyledi.

Başer, "Pakistan'ın başkenti İslamabad'ın Belediye Başkanı Kamran Lashari ile işbirliği içerisinde bu kampanyayı başlattık. Pakistan halkı Osmanlı'nın tüm zor günlerinde yanında olmuştur. Bu zor günde vefa sırası bize gelmiştir" dedi.

"Pakistanlı çocuklar da bizim çocuklarımız" yardım kampanyasının Yozgat'ta 10 gün süreceğini vurgulayan Başkan Başer, "Hemşehrilerimizden bu kampanyaya destek vermelerini bekliyoruz. Vatandaşlarımız evlerindeki kullanılmış ya da yeni çocuk giysilerini belediyeye teslim edebileceği gibi 153 Zabıta telefonuna da bildirebilecektir. Toplanacak giysileri Ramazan bayramından önce İslamabad'a ulaştırmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Diğer taraftan Yozgat Valiliği de yaptığı yazılı açıklamada Pakistan'da meydana gelen deprem felaketinde mağdur olan insanlara yardım amacıyla kampanya başlattığını belirtti. Türk Kızılay'ı aracılığı ile yardım faaliyetlerinin başlatıldığı belirtilen açıklamada, yardımda bulunmak isteyenlerin Ziraat Bankası Kızılay, Vakıfbank Kavaklıdere, İş Bankası Taksim, Akbank Taksim, Halkbank Elmadağ, Oyak Bank Yenişehir Şubelerinde açılan hesap numaralarına nakit yatırabileceği vurgulandı.

.
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2005 Perşembe 12:26:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?