5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Rehabilitasyon merkezi açıldı

Yozgat Yaşlılar ve Özürlüler Bakım ve Rehabilitasyon merkezinin bir bölümü tamamlanarak, yaşlı ve engelli kabulüne başladı.

Temeli 1990 yılında atılan ve bir türlü tamamlanamayan Yozgat Yaşlılar ve Özürlüler, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin bir bölümü tamamlanarak, özürlü kabulüne başladı. Sosyal Hizmetler Yozgat İl Müdürü Fevzi Doğanç, Rehabilitasyon Merkezinin 40 kişilik hizmet alım ihalesini yapıp iç dizaynını da tamamladıklarını belirterek, Bazı küçük eksiklerin bulunduğunu, buna rağmen, genel müdürlük ile yapılan görüşmelerde engelli kabulü yapılabileceklerini ilettiklerini kaydetti.

İlk etapta değişik illerden 37 kişilik ilk engelli listesinin geldiğini, bunlardan sadece birinin Yozgatlı olduğunu ifade eden Doğanç, "Başka illerde kalan Yozgatlı özürlülerimizin de zaman zaman geleceği bilinmektedir. Bunun içinde daire başkanımız ile yapılan görüşmelerde Yozgatlılara öncelik verilmesini ve bu tür özürlülerin kurumumuzca bakılması bizleri ve halkımızı sevindireceğini iletmiş durumdayız. Bizim özürlü yerleştirmedeki yetkili birimimiz Genel Müdürlüğümüzdür ancak, ilde biz aracılık yapıyoruz. Rehabilitasyona girmek isteyenler il müdürlüğümüze müracaat etmesi gerekmektedir. Biz de yapılan müracaatları acil olarak genel müdürlüğümüze göndereceğiz" dedi.

Yozgat Rehabilitasyon merkezinde yatağa bağlı hareket kabiliyeti sınırlı özürlülerin bakımının yapılacağını hatırlatan Doğanç, "18 yaş ve üzeri, kadın ve erkek ayrımı yapılmasızın özürlülerimiz bizlere müracaat edebileceklerdir. Rehabilitasyon merkezimizin önceliği ise zihinsel özürlü ve yatağa bağımlı olanlardır. Şu anda bize 37 kişilik bir liste geldi. Liste haricinde burası 150 kişi kapasiteli bir kuruluştur. Genel müdürlüğümüzden biz özellikle şunu istedik. Yeni açılan bir kuruluş olduğumuzdan problemler ve sorunlar yaşayabiliriz. O nedenle hastaların biranda değil zaman zaman gönderilmesi halinde hem çalışan insanlarımız hem de bizim eksiklerimiz tamamlanır hem de daha sağlıklı bir hizmet sunacağımızı bildirdik" şeklinde konuştu.

Doğanç, Yozgat Yaşlılar ve Özürlüler, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin resmi açılışının 2006 Ocak ayı sonunda ya da Şubat ayı başlarında yapılmasının planlandığına değinerek, inşaat halinde bekleyen diğer blokların biran önce tamamlanması için genel müdürlüğün çalışma başlattığını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2005 Salı 16:46:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?