5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Sele teslim oldular

Yozgat'ın Çadırardıç Kasabası'nda dün meydana gelen ve 3 kişinin hayatını kaybettiği sel baskınında sulara kapılarak kaybolan Ayşe Deniz'in cesedi, jandarma ve sivil savunma ekiplerinin arama kurtarma çalışmaları sonucunda 25 kilometre uzaklıkta bulundu.

Dün akşam saatlerinde dolu ve yağmur nedeniyle meydana gelen selin Şanlıurfa'dan Yozgat'a çalışmak için gelen tarım işçilerinin çadırlarını basması sonucu 3 kişi sel sularına kapılmıştı. Dün akşam yapılan arama çalışmalarında Şemse Deniz (12) ile Süleyman Sağ (12) isimli çocukların cesetleri köylüler tarafından bulunurken, Ayşe Deniz'e (34) ulaşılamamıştı. Yozgat Sivil Savunma ekipleri ve jandarma tarafından başlatılan arama kurtarma çalışmaları sonucunda Ayşe Deniz'in cesedi olay yerinden 25 kilometre uzaklıkta kuma gömülü olarak bulundu. Genç bayanın cesedi, otopsi için Yerköy Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Diğer taraftan sel baskınları sonucu tüm eşyalarını kaybeden tarım işçileri devletten yardım istedi. İşçiler, tüm varlıklarını kaybettiklerini belirterek, "Hiçbir şeyimiz kalmadı, hepsini sel suları götürdü. Devletten bizi memleketimize ulaştırmasını istiyoruz. Bize yardım etsinler" diye konuştu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Yozgat Vali Vekili Cemalettin Yılmaz, dün meydana gelen sel afetinde 3 can kaybının bulunduğunu belirterek, "İşçilerden 2 kişinin cesedi aynı gün bulunurken, 1 kişinin cesedi aramalar sonucunda bugün bulundu" dedi.

Vali Vekili Cemalettin Yılmaz, cenazeler için belediyeden araç ayarlanacağını ve işçilerin memleketlerine dönmeleri için gerekli yardımların yapılacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2005 Pazartesi 11:43:57
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 16:33:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?