5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Vali Sözer: Yozgat'ın çehresini değiştirdik

Yozgat Valisi Gökhan Sözer, duble yol, doğal gaz, jeotermal enerji, toplu konut ve alt geçit projelerinin Yozgat'ın çehresine yeni bir görünüm kazandırdığını söyledi. Vali Sözer, yaptığı açıklamada, son 2 yılda yapılan çalışmaların Cumhuriyet tarihinde yapılan çalışmalara denk olduğunu belirterek, hükümetin Acil Eylem Planı içerisinde yer alan ve Yozgat'ta da hayata geçirilen duble yol çalışmalarının hızla devam ettiğini bildirdi.

Vali Sözer, "96 kilometre yolumuzun toprak yapısı bitti. Köprü çalışmaları da tamamlandığında bu yollarımız asfaltlanarak trafiğe açılacak. İl etapta Olukuözü mevkiinde 7.5 kilometre, Boğazlıyan ilçemizde ise 11 kilometre yolumuz duble yol olarak trafiğe açıldı. Ayrıca Sorgun İlçesi geçişinde de 7 kilometre kısım asfaltlanmaktadır" dedi.

Şehirleşmenin ve hava kirliliğine karşı çağın gereği olan doğal gaz da Yozgat'ta önemli mesafeler kaydedildiğini ifade eden Vali Gökhan Sözer, "Doğal gaz ısıtma boru hattı faaliyeti bitmiş ve ısıtma projesi ihale edilmiştir. Sorgun ve il merkezinde önümüzdeki yaz itibari ile ısıtma faaliyetleri başlayacak, bir sonraki kış itibariyle şehrimiz doğal gaz ile ısınacaktır. Aynı şekilde Yerköy'den Şeker Fabrikası'na kadar Çiçekdağ ve Saray Beldesi dahil olmak üzere doğal gaz ısıtmasından istifade edecektir" diye konuştu.

Son günlerde önemli adımların atıldığı ve büyük oranda olumlu sonuç elde edilen jeotermal enerji çalışmalarına da değinen Vali Sözer, yatırım aşamasında sıcak su çalışmalarının Yozgat'ın kaderini değiştireceğine inandığını söyledi. Sarıkaya'da yapılacak termal yatırımın Yozgat'ı dünyaya açacağını kaydeden Sözer, "Türkiye çapında bir büyüklük ve önem arz eden Turizm ve termal yatırımı Sarıkaya'da hayata geçecek. Yine aynı şekilde de Sorgun'da sıcak suyla ısıtma çalışmaları yeni yılda devreye girecek" şeklinde konuştu.

Hızlı tren yolu projelerinin de devam ettiğini ve bu konudaki çalışmaların sürdüğünü ifade eden Vali Sözer, "Tarım sektöründe ve diğer alanlarımızda, eğitimde sürekli yatırımlar ve gelişmeler devam etmektedir. İhtiyacımız olan okul ve derslikler ihale edilmiş, şuanda yapılmakta bir kısmı bitmiş hizmete girmeye hazır vaziyettedir. Bu da Yozgat'ta eğitimi ve alt yapısının büyük oranda tamamlandığını göstermektedir. Amacımız eğitim seviyemizi ve standardımızı yükseltmektir" dedi.

Vali Gökhan Sözer, şehir merkezinde E-88 Karayolu'nda devam eden köprülü kavşak inşaatında da çalışmaların hızla devam ettiğini, aralık ayı içerisinde yolun hizmete gireceğini ve Yozgat şehir içi trafiğinin büyük oranda rahatlayacağını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2005 Cuma 17:07:20
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 16:31:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?