5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Yardım bekliyor

Erzincan Yetiştirme Yurdu'nda büyüyen ve 18 yaşını doldurduğu gerekçesiyle yurttan tahliye edilen 23 yaşındaki genç, Yozgat'ta virane bir iş hanının bodrum katında yaşam savaşı veriyor.

Annesiyle babasının ayrılması üzerine Yozgat Çocuk Yuvası'na verilen ve ardından da Erzincan Yetiştirme Yurdu'na gönderilen Gültekin Ünalan, 5 yıl önce 18 yaşını doldurduğu gerekçesiyle yurttan tahliye edildi. Bir iş bulamadığı ve gidecek yeri olmadığı için Yozgat'ta Abide İş Hanı'nın bodrum katında sobası ve kaloriferi bulunmayan soğuk ve nemli bir odada yaşamını sürdürmeye çalışan Ünalan, vatandaşlar yardım ederse karnını doyurduğunu, bazen de aç gezdiğini söyledi.

Bazen şişe toplayıp satarak bir ekmek aldığını ifade eden Ünalan, "5 yıl önce yurttan ayrılmak zorunda kaldım. Annem ve babam var ancak beni hiç arayıp sormuyorlar. Bir vatandaşın verdiği kanepe üzerinde yatıp kalkıyorum. Geceleri üzerime örtecek bir örtü dahi bulamıyorum. Devletten ve hayırsever vatandaşlardan yardım etmelerini bekliyorum" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2005 Perşembe 12:44:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?