5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Yerköy Kaymakamlığı'ndan evlere ziyaret

Yozgat'ın Yerköy Kaymakamlığı, kendine bakamayacak kadar yaşlı ve özürlülere evlerinde hizmet veriyor.

Yerköy Kaymakamı Aydın Ergün, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın Sosyal Riski Azaltma Projesi çerçevesinde Yerköy İlçesi'nde bir huzur evi açmayı düşündüklerini belirterek, "Yerköy İlçesi başka yerlerden göç almış homojen olmayan bir yapıya sahipti. Burada kimsesi olmayan tek başına kalmış yaşlı insanlarımız vardı. Bizim ilk düşüncemiz Yerköy'de bir huzur evi açabilir miyiz oldu. Bunun için de kullanılmayan belediye evlerini projelendirdik ve huzur evi açmak istedik ancak tespit ettiğimiz vatandaşlarımıza yönelik yaptığımız anket çalışmasında vatandaşlarımızın hiç biri bulundukları yeri terk edip huzur evine yerleşmek istemedi. O zaman biz de sosyal hizmet uzmanımızla birlikte alternatif aradık ve sosyal riski azaltma projesi içerisinde evde bakım hizmeti verebileceğimizi öngördük. Burada ölçü sadece yaşlı değil, maddi durumun iyi olmaması ve kendi evinin temizliğini yapamayacak durumda olması şeklinde belirledik" dedi.

Projeyi ilk olarak sadece evde bakım olarak öngördüklerini ifade eden Ergün, "Bütün temizlikte kullanılan temizlik malzemeleri bize aitti. Daha sonra görüşmeler sırasında çamaşırların da yıkanması gündeme geldi. Çamaşırının yıkanmasını isteyen ailelerin çamaşırlarını görevli bayanlarımız alıyor, yıkıyor, kurutuyor; kendilerine veriyor. Aynı zamanda isteyene sıcak yemek gönderiyoruz. Sağlık grup başkanımız ayda bir geliyor hem sorunlarını dinliyor hem de sağlık taramasını gerçekleştiriyor" şeklinde konuştu. Projenin Nisan ayı itibariyle sona erdiğini ancak durdurmayı düşünmediklerine değinen Ergün, "Tekrar yenileyip kaynak için Ankara'ya gönderdik. Kaynağın çıkacağını ümit ediyoruz. Gelmese de başlattığımız hizmetin yarım kalmasını istemiyoruz. Devam ettirmeyi düşünüyoruz. Şu anda ilçemizde maddi durumu iyi olmayan, kendi evinin temizliğini kendi yemeğini yapamayacak durumda olan 32 vatandaşımıza 3 bayan görevlimiz ile bu hizmeti sunuyoruz. Bizim şu anda kapasitemiz 50 kişidir. Vakfımıza müracaat eden herkese sosyal hizmet uzmanını göndererek inceleme yaptırıyoruz. Uygun görülürse projeden faydalandırıyoruz" diye konuştu.

Evde bakım hizmetinden yararlanan 35 yaşındaki Nurcan Delioğlu, doğuştan özürlü ve 1 ayağının olmadığını belirterek, "Ev işlerini yapamıyorum. O nedenle verilen bu hizmetten çok memnunum. Kaymakamlığımızın görevlendirdiği görevli, haftada 1 gün gelerek evimin temizliğini yapıyor" dedi. 77 yaşındaki Kamer İzci ise verilen hizmetten çok memnun olduğunu dile getirerek, "Ben yaşlı ve hastayım. Haftada bir ev temizliğim yapılıyor, çamaşırım yıkanıyor, yemeğim geliyor ve doktor her ay sağlığımı kontrol ediyor. Yapılan hizmetten çok memnunum" diye ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2006 Perşembe 13:54:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.yozgatspor.net IP: 85.101.136.xxx Tarih : 8.05.2006 23:06:52
Bu tür çalışmalarınartarak devam etmesi ve halkın fikirleri alınıp onlara estek olunması gerekir.