5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Yılbaşı hindileri pazara çıktı

Yozgat'ta, yılbaşı sofralarının sembolü olan hindiler, pazara çıktı.

Yılbaşının yaklaşmasıyla birlikte hindiler, reyonlarda temizlenmiş, pazarlarda da canlı olarak yerini almaya başladı. Pazarda canlı hindinin fiyatı 30 ile 50 YTL arasında değişirken, temizlenmiş hindinin kilogramı 5 YTL'den satışa sunuluyor. Canlı hindileri pazarda satışa sunan üreticiler, satışların umdukları kadar olmadığını ancak yılın son günü satışların yükseleceğini söyledi.

Yozgat'a hindi satmak için gelen Çorumlu hindi üreticisi İlyas Bakırcı, satışların geçen yıllara göre biraz daha düşük olduğunu belirterek, "Hindi fiyatları ağırlığına göre 30 - 40 ve 50 YTL arasında değişiyor. Erkek hindiler 12 ile 15, dişileri ise 8-10 kilogram geliyor" dedi.

Fiyatların ucuz olduğunu ifade eden Bakırcı, "Ortalama hindinin kilogramı 4 YTL'ye geliyor, o da fazla bir ücret değil. Marketlerde ise temizlenmiş hindinin kilogramı 5 YTL'den satılıyor. Diğer taraftan, lokanta ve restoranlar yılbaşı kutlamaları için 5 kişilik bir hindiyi malzemesiyle birlikte 80 YTL'ye hazırlayıp servise sunuyor" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2005 Salı 17:05:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?