5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Yozgat beyaza büründü

Yozgat'ta 2 gündür yağan kar, hayatı olumsuz etkiliyor. İki gündür devam eden kar yağışı, beraberinde trafik kazalarını getirdi.

İki günde 10'un üzerinde maddi hasarlı trafik kazası meydana gelirken, bugün öğrencileri taşıyan okul servisinin buzlanma nedeniyle yoldan çıkmasıyla 6 öğrenci yaralandı. Kar kalınlığı şehir merkezinde 15 cm'yi bulurken, yüksek kesimlerde 25 cm'yi geçti.

Yozgat Köy Hizmetleri İl Müdürü Muharrem Şengül, şu ana kadar kapalı köy yolu olduğuna dair bir bilginin gelmediğini belirterek, "İlçelerimizde kaymakamlıkların emirlerinde 10 ayrı karla mücadele ekibi oluşturduk. Kapalı köy yolu bulunduğunda Yozgat Merkez aranmadan Kaymakamlarımızın verecekleri emirler doğrultusunda yollarımız açılacaktır. Her ihtimale karşı ekiplerimiz hazır beklemekteler" dedi.
Karayolları Şube Müdürü Necdet Boltürk de, karayollarında kar kürüme ve tuzlama çalışmasını aralıksız olarak sürdürdüklerini belirterek, "Kapalı ve sıkıntı verecek bir yolumuz bulunmamaktadır. Tüm yollarımız trafiğe açıktır" dedi.

Yozgat Belediye ekipleri ise, şehir merkezinde tuzlama ve kar temizleme çalışmalarına başladı. Belediye Başkanı Yusuf Başer, kış tedbirlerini daha önceden aldıklarını belirterek, kar yağmasıyla birlikte çalışmalara başladıklarını, vatandaşı mağdur etmemek için ne gerekiyorsa onu yapacaklarını söyledi. Yozgat Emniyet Müdür Yardımcısı Nevzat Arabacı da, sürücülere uyarılarda bulunarak, sürücülerin yola çıkmadan önce mutlaka araçlarını kış şartlarına uygun hale getirmelerini istedi.

Diğer taraftan karın yağması doğadaki yabani hayvanların yiyecek bulmasını zorlaştırdı. Doğadaki yabani kuşlar yiyecek bulabilmek için sürüler halinde yol kenarlarına inmeye başladı.

.
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2005 Salı 14:47:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?