3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Yozgat'ta göletler dondu

Tüm Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk hava Yozgat'ta da etkisini gösteriyor. Hava sıcaklığı geceleri sıfırın altına düşmesi göletlerin donmasına neden oldu.

Yozgat şehir içme suyunun bir kısmının sağlandığı Kirazlı ve Cevdet Dündar göletleri hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi nedeniyle dondu. Yozgat Belediyesi Su İşletme Müdürü Ali Şahin, havaların soğuk geçmesine rağmen yağışların mevsim normallerinin altında olmasından dolayı barajlardaki su doluluk seviyesinin yüzde 30'larda kaldığını söyledi. Şahin, 2007 yılının çok kurak geçmesinden dolayı Kirazlı göletinin tamamen kuruduğunu belirterek, "Kirazlı göletinde temizleme çalışması yaptık. Geçtiğimiz aylarda yağan yağmur, su seviyesini yükseltti, ancak yinede mevsim normallerinin altında kaldı. İnşallah yeterli kar ve yağmur yağar da barajlarımız suyla dolar" dedi.

Yozgat içme suyunun Arapseyfi ve Çalatlı mevkiindeki kuyulardan karşılandığına dikkat çeken Şahin, "Belediye olarak, yaz aylarında su kesintilerine gidilmemesi için yeni kuyular ve yeni su kaynakları arayışlarımız devam etmektedir. İnşallah yeni açılacak kuyularla birlikte 2008 yılı yaz ayında su sıkıntısı yaşamayız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2007 Salı 12:11:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?