5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

AB'den 500 milyon euro!

Amasya Belediyesi'nin Düzenli Katı Atık Projesi, Çevre ve Orman Bakanlığı, Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) ile AB'nin 2006 yılı Mali İşbirliği Programı'na alınması için 81 il tarafından hazırlanan projeler
arasında birinci oldu.
Amasya'nın ilk olarak 81, daha sonra da 41 il içerisinde değerlendirildiğini belirten Belediye Başkanı İsmet Özarslan, aralarında Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi'nin de bulunduğu 8 ilin içerisinde hazırlanan projeyle birinci olduklarını söyledi. Özarslan, "Tüm çalışmalarımız takdir alarak AB bizim projemizi kabul etti. AB'nin bize vermeyi kabul ettiği hibe miktarı 500 milyon Euro gibi ciddi bir rakam. Bununla bizim yıllardır süregelen çöp sorunumuz en güzel ve sağlıklı bir şekilde çözümlenecek" dedi.
AB uzmanlarının proje kapsamında ilde çeşitli incelemeler yapacağını kaydeden Başkan Özarslan, "AB uzmanları tarafından ilimizin mevcut vahşi döküm sahası ile yeni belirlediğimiz ve projelendirdiğimiz düzenli çöp sahası incelenecek. Şu an kullanmakta olduğumuz çöp sahamız rehabilite edilecek. Halkımızın sağlığını ciddi anlamda tehdit eden Fındıklı mevkiindeki eski saha kullanıma kapatılıp, ağaçlandırılarak tehlike ortadan kaldırılacak" diye konuştu.
Projenin hayata geçirilmesinin Amasya için hayati önem taşıdığını söyleyen Özarslan, "Mevcut topoğrafik yapımız ve doğal kaynaklarımızın korunması açısından projenin hayata geçirilmesi çok büyük önem taşımaktadır. Çünkü Amasya, yaşayan bir tarih şehri ve canlı müze özelliğiyle turizm açısından önemli. Yüzyıllardır hep kültür şehri olarak hizmet etmiştir. Bu anlamda diğer tüm illerle birlikte Amasya çevre düzenlemesi ve doğal zenginliklerinin korunmasıyla da ayakta tutulmalı ve buna özen gösterilmelidir" şeklinde konuştu.
..
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2005 Cumartesi 16:27:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?