5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

YPK'dan Merzifon Havaalanı'na 6 milyon 400 bin YTL

AK Parti Amasya Milletvekili Hamza Albayrak, Yüksek Planlama Kurulu (YPK) tarafından Merzifon Askeri Havaalanı'nın sivil trafiğe açılması için yapılan çalışmalara 6 milyon 400 bin YTL para aktarıldığını belirtti. 

Amasya'nın Merzifon İlçesi'nde bulunan 5. Ana Jet Hava Üs Komutanlığı'nın kullandığı askeri havaalanının sivil trafiğe açılması için yapılan çalışmalar çerçevesinde, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nden gelen 10 kişilik heyetin yerleşim planının yapılması, arazide zemin sondaj ve araştırmasının yapılması, arazi istimlakının yerleşim planına göre yapılmasının sağlanması, yol deplansmanı, elektrik, yol ve su temini, kanalizasyon ve çevre drenajının yapılış şekillerinin belirlenmesi, diğer ek bilgilerin temin edilmesi konularında çalışma yaptıklarını söyledi. 

YPK tarafından gönderilen 6 milyon 400 bin YTL'nin 3 milyon YTL'sinin bu sene, 3 milyon 400 bin YTL'sinin ise 2007 yılında kullanılacağını ifade eden Hamza Albayrak, "Daha önceden askeri havaalanının sivil trafiğe açılması için yolcu kapasitesi araştırması yapılmıştı. Bir de sanayi ve tarımsal ürünlerin ihracatının yapılacağı için kargo etüt çalışması yapılmasını istedik. Sanayi ve tarım ürünlerinin ihracatının yanı sıra turizm için de önemli bir yeri var bu havaalanının. Sadece Amasya için değil, Samsun, Tokat ve Çorum illeri için de faydalı olacak" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2006 Çarşamba 13:23:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?