5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

'Amasya yatırımlara açıktır'

Amasya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkan Yardımcısı Kenan Güripek, son yıllarda Amasya'da sanayisinin geliştiğine dikkat çekti. 

Ekonomisinin yüzde 60'ı tarıma dayalı olan Amasya'nın tarımsal sanayi anlamında gelişmesi gerektiğini ifade eden Kenan Güripek, "Amasya'nın ekonomisi daha çok tarıma ve turizme dayalı olarak görünse de, son yıllarda sanayide yapılan girişimler ekonomiye katkıyı artırmıştır. Amasya'da sanayide lokomotif sektör olarak mobilya ve mermer sektörleridir. Bu sektörlerde son yıllarda yatırımlar artmıştır. Sanayisi olmayan bir ilin her anlamda kalkınması beklenemez. Ancak Amasya bu 3 alanda da gelişime açık bir potansiyele sahiptir. Türkiye ekonomisinin olduğu gibi Amasya ekonomisinin de yüzde 60'ının tarıma dayalı olduğunu göz önüne aldığımızda, tarıma dayalı sanayinin geliştirilmesi konusunda yeni tarım politikaları belirleyerek tarımsal sanayinin Amasya'da gelişmesini sağlamalıyız" dedi. 

Amasya'nın yatırımlara açık bir kent olduğunu kaydeden Kenan Güripek, "Amasya son yıllardaki yatırımları ve dış ticaret hacmiyle Türkiye ekonomisine katkısını artırmış, gerek yatırım gerekse ihracat konusunda ileriye dönük yüksek hedeflere sahip bir duruma gelmiştir. Teşvik Yasası'nın ardından beklenen yatırımlar gelmese de yapılmış olan yatırımlarla bin 500 kişiye istihdam sağlanmıştır. Ancak imalat sanayiinde yatırımcılar için en önemli sorunları teşkil eden alt yapı ve yer ihtiyacını giderecek olan Organize Sanayi Bölgeleri konusunda önemli gelişmeler sağlanmıştır. Amasya yatırımlara açıktır" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2006 Cuma 14:01:30
Güncelleme :15 Eylül 2006 Cuma 14:07:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?