5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Amasya'nın tarım stratejisi

Amasya'nın tarımda stratejik planını hazırlayan Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Akça, 'Köy Bazlı Kırsal Kalkınma Yatırım Programı' hakkında bilgiler verdi.

Vali Celaleddin Lekesiz, ilçe kaymakamları, belde belediye başkanları, sivil toplum örgütleri temsilcileri, birlik başkanları, köy muhtarları, Tarım İl Müdürlüğü ve Devlet Su İşleri Müdürlüğü yetkililerinin katıldığı toplantıda, hazırlanan tarım stratejik planından bahseden Prof. Dr. Yaşar Akça, bir tarım şehri olan Amasya'nın 551 bin 993 hektar olan toplam arazi varlığının yüzde 45.8'ini oluşturan tarım arazilerinin 252 bin 750 hektar büyüklüğünde olup, bu alanın büyük bir bölümünde tarla tarım, bir kısmında sebzecilik ve meyvecilik yapıldığını belirtti.

Prof. Dr. Yaşar Akça, "Bizim dünyanın değişik ülkelerinde tarımla ilgili yapılan planlamalar sonucunda nereden nereye gidildiği çalışmalarını iyi incelememiz lazım, sadece Türkiye ölçeğinde değil. Eğer bizim rakibimiz yurtdışı pazarında Hollanda, Fransa, İngiltere ise mutlaka bizim ürettiğimiz ürünlerle rekabet edebilecek paydaşlarımızı beraber değerlendirmemiz gerekir" dedi.
.
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2006 Çarşamba 18:02:52
Güncelleme :3 Haziran 2006 Cumartesi 12:39:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?