5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Defterdar: Bu yıl vergi gelirleri yüzde 30 arttı

Amasya Defterdarlığı çalışanları, Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen yemekli toplantıda bir araya geldi.

Yemeğe, Amasya Vali Yardımcısı Ahmet Erdoğdu, Defterdar Mehmet Baki Çelik ve Defterdarlık çalışanları katıldı.

Yemekli toplantıda bir konuşma yapan Defterdar Çelik, Türkiye'nin başka ülkelerden borç istememesi, borçlarını zamanında ödemesi için her Türk vatandaşının vergi konusunda duyarlı olması gerektiğini belirterek, "Vergi ödemek askerlik yapmak gibi her vatandaşın görevidir. Vergi ödemek toplumun barış ve güvenliğinin temelidir. Bu ülke bizim ülkemiz, tek gelir kaynağımız vergi olduğuna göre bunu herkese öğretmeliyiz" dedi.

Vergi haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ifade eden Çelik, şunları söyledi: "Bu etkinlikler için de okul ziyaretleri yaparak vergi ödevi bilincinin çocuklarımıza aşılanmasını sağlamak istiyoruz. Amasya Defterdarlığı olarak vergi bilincinin oluşması için yapmış olduğumuz çalışmalar sonucu vergi girdilerinde geçen yıllara oranla yüzde 30'luk bir artış oldu. Vatandaşlık görevi olan vergi ödeme zorunluluğunu toplumun büyük bir kısmına yayarak ülkenin kalkınması ve dış borçlarını öderken kendi imkan ve kaynakları ile ödemesi yönünde güç kazanmasını hedefliyoruz. Devletin öz kaynağı olan ve en önemli gelirlerinden biri olan vergilerin geleceğimiz için yatırım haline gelmesi toplumun bilinçlendirilmesi ile mümkün olacaktı.”

Toplantı sonunda Vali Yardımcısı Ahmet Erdoğdu, Defterdarlık çalışanları adına Defterdar Baki Çelik'e plaket sundu. 73 yaşındaki emekli memur Meftun Katipoğlu'na ise ilk yazdığı tutanak hediye edildi.

Mükerrem Uzun - Kenthaber / Amasya
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2006 Çarşamba 01:57:46
Güncelleme :24 Şubat 2006 Cuma 22:09:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Huseyin SARISU IP: 88.254.101.xxx Tarih : 5.04.2007 20:31:51
Yuksek okulun kantininden gecen seneki sinavlar da alisveris yaptim. Fis istedigimde ise, bugun pazar kasayi acmadik dediler. Sanirim alisverisin haftasonu olmadigina gore fis kesmeninde haftasonu olmasa gerek. Bu sene ki sinavlar da kasaya ugramaya cekindim. Gecen sene fis istedigimde alma kardesim ver elindekileri diye tepki gostermisdi kasada ki Annem yasindaki kadin. Lutfen sinav zamaninda siz de gidin kantinde fis veriyorlar mi vermiyorlar mi gorun. Maliyeye soylerim dedigimde de nereye soylersen soyle taniyoruz biz onlari dediler. Saygilar. Umarim verilen vergiler artar ve adaletli birsekilde toplanip dagitilir