5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Doğalgaz müjdesi

Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Mavi Akım Doğalgaz Boru Hattı'nın açılışında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ile yaptığı görüşme sonucu Amasya'nın 2006 yılının sonunda doğalgaza kavuşacağını belirtti.
Samsun'un Çarşamba İlçesi Durusu Köyü'nde, Rusya'dan Karadeniz'in 2 bin metre derinliklerine döşenen boruyla getirilen Mavi Akım Doğalgaz Boru Hattı'nın açılış töreninde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ile görüşme fırsatı bulduğunu belirten Belediye Başkanı İsmet Özarslan, "Yapılan muhteşem törene Amasya'yı da çok yakından ilgilendirdiği için kentimizi temsilen katıldım. Burada bakanımızla görüşme fırsatı buldum. Ordu ve Amasya'ya doğalgazın kullanımı konusunda büyük önem verdiğini belirtti. Şubat ayı sonunda müteahhit seçim işinin biteceğini, martta kazma vurulacağını ve 2006'nın sonunda da Amasya'nın doğalgazı kullanabileceği müjdesini verdi" dedi.
Başkan Özarslan, açılış töreninde Samsun Valisi Mustafa Demir ve AK Parti Samsun Milletvekili Musa Uzunkaya ile görüşerek doğalgazın kullanımı konusunda bilgi alışverişinde de bulunduğunu kaydetti.
..
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2005 Cumartesi 16:25:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?