5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Halk Eğitim Merkezi fabrika gibi

Amasya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan toplam 60 kursta bin 153 öğrenci çeşitli branşlarda eğitim görüyor.

Halk Eğitim Merkezi tarafından istihdama yönelik olarak açılan bilgisayar, halı, giyim, el sanatları takı, ev mefruşatı, hazır giyim, giyim ve ev aksesuarları, ahşap boyama, makina nakış, kalorifer ateşçiliği, ebru ve avcılık eğitim konu başlıklarında çeşitli kademelerde toplam 34 kurs bulunduğunu açıklayan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Arslan, bu kurslarda toplam 653 kursiyerin eğitim gördüğünü ifade etti.

Sosyal ve kültürel kurslar çerçevesinde insan ilişkileri ve prezentasyon, okuma-yazma, açık öğretime yönelik matematik, uygulamalı tiyatro, Türk halk oyunları, yabancı dil İngilizce ve anne-çocuk eğitimi konularında değişik kademelerde 26 kursun bulunduğunu söyleyen Hüseyin Arslan, bu kurslarda da 550 civarında kursiyerin olduğunu kaydetti.

Hüseyin Arslan, "Ayrıca, Orta Öğretim Kurumları Sınavı (OKS) için dershaneye gidemeyen 125 fakir öğrenciye bu sınav ile ilgili kurs veriyoruz. Yine ÖSS sınavları için dershaneye gidemeyen 80 öğrenciye kurs veriyoruz. Bunun yanısıra açtığımız çocuk bakıcılığı kursuna yaptığımız duyurulara rağmen bir kişi bile başvurmadı. Amasya'da özellikle memur olan aileler çocuklarını bakıcılara bırakıyorlar. Benim anne ve babalardan ricam çocuklarını bakıcı belgesi olmayan bakıcılara teslim etmesinler" dedi.

Açılan kurslardan sadece İngilizce ve bilgisayar kurslarından ücret alındığını, geri kalan kursların hiçbirisinden kurs ücreti alınmadığını belirten Arslan, "Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personele yönelik olan ve insan ilişkileri ve ikili konuşmalarda etkili olmak için açılan prezentasyon kursu kapsamında bize bildirilen 300 kamu çalışanına 1 ay boyunca kurs vereceğiz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2005 Salı 21:44:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?