4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Kırgızistan ile ticari köprü

Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Mambet Cunus Abilov, Amasyalı işadamlarının Krıgızistan'a yapacağı gezi öncesinde Amasya'ya gelerek işadamlarına hükümeti adına destek sözü verdi.
Amasya Yeşilırmak Sanayici ve İşadamları Derneği (YESİAD) tarafından 3 Aralık'ta Kırgızistan'a düzenlenecek ticari gezi öncesinde YESİAD'ın davetlisi olarak Amasya'ya gelen Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Mambet Cunus Abilov, Vali Celaleddin Lekesiz ve Belediye Başkanı İsmet Özarslan'ı makamında ziyaret etti. Amasyalı işadamlarının fabrikalarını gezme fırsatı bulduğunu belirten Abilov, işadamlarının Kırgızistan'a yapacağı ziyaretin olumlu geçmesini umduğunu belirterek, "Amasya'dan gidecek olan heyet ikili ilişkilerimizi güçlendirecek ya da hız verecek boyutta olacaktır. Hiçbir şey alamazsak bile Amasya ve Kırgızistan arasında kardeş duyguları yaşatmak daha önemli olacaktır. Tabi ki büyük bir işadamı grubunun Kırgızistan'a gitmesi bizleri sevindiriyor. Amasya'daki fabrikaların tamamını gezme fırsatı buldum. Bugün gördüğüm fabrikalar Kırgızistan'da ortak bir faaliyet yapabilirler. Büyükelçilik olarak ve hükümet olarak destek vermeye hazırız" dedi.
YESİAD tarafından 3-9 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek geziye Vali Celaleddin Lekesiz, Belediye Başkanı İsmet Özarslan, AK Parti Amasya Milletvekili Hamza Albayrak, TSO Başkanı Muammer Gedik, YESİAD Başkanı Bekir Aydın ve 30 civarında işadamı katılacak.
.
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2005 Çarşamba 15:11:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?