5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Şampiyon 3 tane daha istiyor

Amasya Pancar Ekiler Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir, özelleştirilecek olan Bor, Ereğli ve Ilgın şeker fabrikalarına Amasya Pancar Ekiciler Kooperatifi olarak talip olacaklarını açıkladı.

Amasya Şeker Fabrikası'nın yeni bin kardeşe sahip olacağını ifade eden Amasya Pancar Ekiler Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı eski Dünya ve Olimpiyat ağır sıklet güreş şampiyonu Mahmut Demir, "Bilindiği gibi ülkemizde özelleştirme kapsamında olan şirketler var. Bunlardan bizi yakından ilgilendireni şeker sanayidir. Bor, Ereğli ve Ilgın şeker fabrikalarına, Amasya Pancar Ekiciler Kooperatifi olarak talip olacağız. Tabi güçlü rakiplerimiz olacak. Yurtiçi ve yurtdışından yerli ve yabancı sermayenin yarışı olacak. Biz ülkeye yabancı sermayenin girişine karşı değiliz, ama ülke için stratejik öneme sahip olan kurumlarımızın da ülke insanımızın elinde kalmasına olan inancımızdan dolayı bu fabrikalara talip olacağız. Amasya Şeker Fabrikası, 2006 yılında yeni bir kardeşe kavuşacak. Amasya ve ülke ekonomisine katkı sağlamakla birlikte 800 civarında insanımıza istihdam sağlamak kaydıyla ülkemize ve bölgemize katkı sağlayacaktır" dedi.

Şeker Üst Kurulu tarafından Amasya ve Kayseri şeker fabrikalarına kesilen cezayla ilgili açılan davayı kazandıklarını söyleyen Demir, "Şeker Üst Kurulu tarafından Amasya ve Kayseri şeker fabrikalarına kesilen 60'ar milyon YTL'lik ceza vardı. Türk adaleti bu konuda bizim haklılığımızı taktir etti ve biz davayı kazandık. Bunun üzerine Şeker Üst Kurulu'na, bütün yöneticilerine maddi ve manevi tazminat davası açacağız. Kazandığımız taktirde Güneydoğu'da şehit olan insanlarımızın yakınlarına bağış yapacağız" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2006 Çarşamba 21:19:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
adem yıldız IP: 85.98.36.xxx Tarih : 2.05.2006 23:14:09
sevgili başkanım ve degerli ustam başarılarından dolayı sizi canı gönülden kutluyorum allah yar ve yardımcın olsun güreşçi adem yıldız