5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Çocuğa işkence davası başladı

Amasya'da 4 yaşındaki çocuğa işkence yaptıkları iddi edilen anne ile erkek arkadaşının Amasya Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılamasına başlandı.

Amasya'da 10 Aralık 2007 tarihinde meydana gelen olayda, annesi Betül S. (25) ve annesinin erkek arkadaşı Yılmaz Y. (29) tarafından merdivenlerden düştüğü gerekçesiyle Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Devlet Hastanesi'ne getirilen A.K.'yi (4) doktorlar, iç kanama, vücudunun çeşitli yerlerinde darp, kesik teşhisi ve işkence gördüğü şüphesiyle Samsun OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk etmişti. Polis tarafından gözaltına alınan anne ile sevgilisi, adliyeye sevk edilmiş, Denetimli Serbestlik Kanunu kapsamında tutuksuz yargılanmak üzere anne serbest bırakılırken, sevgilisi ise tutuklanarak Amasya E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konulmuştu.

Konuyla ilgili Amasya Ağır Ceza Mahkemesi'nce açılan davanın ilk duruşması bugün yapıldı. Duruşmaya, tutuksuz olarak yargılanan anne Betül S. ve tutuklu bulunan Yılmaz Y. katıldı. Yılmaz Y. hakime verdiği ifadede, "O gece alkol ve uyuşturucu almıştım. Uyuşturucunun etkisiyle A.K.'ye zarar vermiş olabilirim. Çocuk ile daha önce çok iyi anlaşıyordum. Zaten çocuk, anneannesinde şiddete maruz kaldığı için benim isteğimle yanımıza olaydan yaklaşık 10 gün önce almıştık. O gece alkol ve uyuşturucu aldığım için ne yaptığımı bilmiyordum. Çok pişmanım, böyle bir suçtan dolayı yargılandığım için utanıyorum" dedi.

Mahkemede, işten çıkıp eve geldiğinde oğlunu yara bere içerisinde bulduğunu anlatan anne Betül S., "Gece 01.00 civarında işten eve geldim. Duşumu alıp yemeğimi yedikten sonra oğlumun odasına giderek onu sevmek istedim. Yorganı kaldırdığımda oğlumun kafasında şişlikler ve atletinde kan olduğunu gördüm. Elbiselerini çıkardığımda vücudunda da yaralar olduğunu gördüm. Yılmaz'a bu durumu sorduğumda bana merdivenlerden düştüğünü söyledi. Daha sonra sabaha karşı çocuğu hastaneye götürdük" diye konuştu.

Mahkeme tarafından tanık olarak dinlenen hastane temizlik görevlisi M.B., "O gece çocuk hastaneye yaralı olarak getirildi. Çocuğun merdivenden düştüğünü söylediler. Polis anneyi ifadesini almak için muayene odasından dışarı çıkardı. Çocuk kendisine soru soran doktorlara merdivenden düştüğünü söyledi.

Anne daha sonra çocuğun yana geldiğinde çocuğun, 'anne, ben merdivenden düştüğümü söyledim, sizin bana işkence yaptığınızı söylemedim' dediğini duydum" şeklinde ifade verdi. Hakim, Yılmaz Y.'nin tutukluluk halinin devamına karar verirken, duruşma 4 Mart 2008 tarihine ertelendi. OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavisi tamamlanan çocuk ise daha sonra mahkeme kararıyla Samsun Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne teslim edilmişti.

iha
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2008 Salı 16:27:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?