5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Okul servisleri mercek altında

Amasya Milli Eğitim Müdürlüğü, kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte taşımalı sistemle öğrenci taşıyan servislere yönelik denetimlerini artırdı.

Amasya genelinde 347 köyden 69 merkeze 518 araçla 8 bin 111 öğrencinin taşımalı eğitim sistemiyle taşındığını belirten Milli Eğitim Müdürü Muharrem Aykan, "Kış aylarının gelmesiyle birlikte muhtemel kazaların önüne geçmek için taşımalı sistem kapsamında merkezlere öğrenci taşıyan servisleri sıkı bir denetim altına aldık. Yaptığımız toplantılarda kendilerine uyarılarda bulunarak araçlarında olması gereken çekme halatı, zincir, takoz gibi aletlerin zorunlu olarak bulundurulması gerektiğini hatırlattık" dedi.

Kendilerinin dışında Emniyet Müdürlüğü ve jandarma ekiplerinin de trafik kontrolleri esnasında servisleri kontrol ettiğini ifade eden Aykan, "Kış hazırlıklarını yapmalarını istediğimiz sürücülerin eksiklerini gördüğümüz zaman para cezası uyguluyoruz. Bu denetlemelerdeki amacımız öğrencilerimizin güvenli bir şekilde okullarına getirilip götürülmesini sağlamak" diye konuştu

.
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2005 Salı 15:37:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?