5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı

Amasya'nın Gümüşhacıköy İlçesi'nde 3 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 12 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre kaza, Merzifon-Osmancık Karayolu'nun 17. kilometresinde akşam saatlerinde meydana geldi. Osmancık istikametine seyir halinde olan Hüseyin Akan (48) idaresindeki 55 AK 877 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce karşı istikametten gelen Mehmet Gül (33) yönetimindeki 34 YM 6992 plakalı minibüse, ardından da Talip Yirmibeş (30) idaresindeki 34 ED 2921 plakalı otomobile çarptı. Kazada 34 ED 2921 plakalı otomobilde bulunan Yeter Yirmibeş hayatını kaybederken, 12 kişi de yaralandı.

Kazada hayatını kaybeden Yeter Yirmibeş'in, İstanbul'da polis memuru olarak çalışan Turgut Yirmibeş'in (40) eşi olduğu ortaya çıktı. Talip Yirmibeş'in kullandığı araçta ön kısımda oturan ve kazadan yaralı olarak kurtulan polis memuru Turgut Yirmibeş (40), Amasya Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Eşinin ölümünden habersiz olan polis memuru Turgut Yirmibeş, kendisini ziyarete gelen Amasya Emniyet Müdürü Mustafa Demirok'tan eşi hakkında bilgi istedi. Yaralı polis memurunun bu isteği karşısında ne yapacağını şaşıran Emniyet Müdürü Mustafa Demirok, polis memuruna eşinin öldüğünü söyleyemezken, 3 çocuğu olduğunu söyleyen Turgut Yirmibeş, "Benim çocuklarım var, eşimin durumu hakkında bilgi alamıyorum. Yeter ki eşim ölmesin ben öleyim" dedi.

Kazada yaralanan Mehmet Gül (33), Bahtiyar Ekici (38), Şaban Ekici (50), Cavit Ekici (42), Salih Ekici (40), Mülkiye Ekici (70), Leyla Ekici, Mürsel Ekici, Fethi Akdeniz, Oktay Akdeniz (42) Merzifon ve Gümüşhacıköy devlet hastanelerinde, polis memuru Turgut Yirmibeş ve eşinin kardeşi Talip Yirmibeş de Amasya Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Olayla ilgili Soruşturma sürüyor.

.
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2006 Cuma 00:26:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?