5
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

Grizu faciasının yıldönümü

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesesi'nde 14 yıl önce meydana gelen grizu faciasında ölen 263 madenci ve diğer maden şehitleri, Şehit Madenci Anıtı'nda yapılan törenle de anıldı.

Şehit Madenci Anıtı'nda yapılan törene, Genel Maden İş Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Çetin Altun, Amele Birliği Başkanı İsmail Hakkı Ertürk, Maden Mühendisleri Odası Başkanı Erdoğan Kaymakçı ve sendikacılar katıldı.

Şehit Madenciler Anıtı'na çelenk konulduktan sonra Zonguldak Maden Platformu adına açıklama yapan Maden Mühendisleri Odası Başkanı Erdoğan Kaymakçı, "Bugün 3 Mart 1992 yılında TTK Kozlu Müessesesi'nde meydana gelen grizu faciasının 14. yıldönümü. Bu büyük faciada 263 madencimiz şehit oldu. Simgeleşen bu günde tüm maden şehitlerimizin anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. Havzamızda uygulanan rodövans işletmeciliğine işçi sağlığı ve iş güvenliği açısından bakıldığında yetersiz olduğu görülmektedir. Geçen süre içerisinde söz konusu bu işletmelerde bir kurtarma istasyonu bile kurulamamıştır" dedi.

Anma töreninin ardından Şehit Madenci Anıtı'nı gezen GMİS Genel Başkanı Çetin Altun, bazı isim levhalarının düştüğünü görerek tepki gösterdi. Altun, Şehit Madenci Anıtı'nda yeni düzenlemeye gidilmesi için çalışma yapacaklarını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 3 Mart 2006 Cuma 17:11:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?