5
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

Suluova'da şap hastalığı

Suluova İlçesi'nde, şap hastalığı nedeniyle Kurban Bayramı'ndan bu yana 120 civarında büyükbaş hayvanın telef olduğu öğrenildi.

Amasya Tarım İl Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilere göre, Kurban Bayramı'nda satılmak üzere büyükşehirlere götürülen hayvanlardan şap hastalığına yakalanan 120 büyükbaş hayvanın 1 ay içinde telef olduğu belirtildi. Ölen hayvanların hepsinin dışarıdan kente izinsiz olarak giren ve sağlık raporu bulunmayan küçük yaştaki hayvanlar olduğu, bu hastalığın kurban bayramları sonrasında Türkiye genelinde yaşandığı, Amasya Tarım İl Müdürlüğü tarafından alınan tedbirler ve yapılan çalışmalar sonrasında hastalığın ortadan kaldırılmak üzere olduğu öğrenildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Suluova Kaymakamı Osman Kaymak, "Telef olan hayvanlar, küpesiz olan hayvanlar. Şap hastalığının A 22 türü olan bu hastalıkla ilgili gerekli çalışmaları yaptık ve hayvan pazarını kapatarak giriş çıkışları durdurduk. Şu anda hastalığı tam anlamıyla kaldırmak üzereyiz" dedi.

Kaymakam Osman Kaymak, ölen hayvanların kesin olarak bilinmediğini, ancak belediyenin ölü olarak topladığı hayvan sayısının 120 olduğunu sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2006 Cumartesi 16:24:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?