5
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

Masal gibi hastane

Amasya Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde, çocukların hastane psikolojisini yenerek kendilerini evlerinde gibi hissetmelerini sağlamak amacıyla düzenleme yapıldı.

Hastane duvarlarına yapılan çizgi film kahramanlarının resimleriyle çocukların korkularını yenmelerini sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Amasya Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Yüksel Emir, "Çocukların hastane korkularını yenmeleri için duvarlarda çizgi film kahramanları, odalardaki perdelerde renkli ve cıvıl cıvıl renklerin kullanılmasına özen gösterdik. Yaptığımız çalışmalar sonrasında çocuklar, doktorlar ve hemşirelerden korkmamaya başladı. Büyükler içinde yazın ücretsiz olarak meyve suyu, kışın ise çay ikramlarımız var" dedi.

Poliklinik sayısını artırarak hastanede oluşan kuyruğun önüne geçtiklerini belirten Dr. Emir, "Nöbetçi olan doktorlarımız nöbet ertesinde, ameliyata giren doktorlarımız da ameliyat sonrasında polikliniklere gelerek hastaların muayenelerini yapıyor. O yüzden de hastanemizde kuyruk sıkıntısı olmuyor. Hastanemizde yaptığımız fiziki değişikliklerin yanı sıra bilgisayar otomasyonuna geçtik, en son teknoloji mikrobiyoloji laboratuvarı kurduk ve kan istasyonumuz en son teknolojiye yükseltildi. En son teknoloji olan 4 boyutlu ultrason ve rahim içi ultrason cihazlarını hastanemize kazandırdık" diye konuştu.

Kaliteli hizmet anlayışıyla hizmet vermeyi sürdürdüklerini açıklayan Dr. Emir, "SSK döneminde 110 yataklı olan hastanemizde yatak sayısı 75'e düşürüldü. Laborant ve hemşire gibi personel eksiğimiz var. Bu eksikliklerimizin giderilmesi durumunda hizmetlerimizin kalitesi daha da artacak. Hastanemizde hizmet arttı, personel sayısı düştü. Bu yüzden biraz sıkıntı çekiyoruz. Hastanemizin yatak sayısını artırarak 125 yatak kapasitesine getirilmesi için çabalarımız var" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2006 Perşembe 15:53:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?