19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Artvinli tekvandocu madalyayla döndü

Rize'de düzenlenen 18.Uluslararası Taekwan-do müsabakalarında Artvin'i temsil eden Artvin Gençlik ve Spor Kulübü takımı madalya ile döndü. 

Geçtiğimiz hafta yapılan müsabakalarda Gürcistan, Azerbaycan ve İran'ın milli takım seviyesinde katıldığı Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen sporcularla toplam 450 sporcu mücadale etti. Müsabakalara antrenör Hayati Güner nezaretinde 6 sporcuyla katılan Artvinli Taekwan-doculardan, 72 kilo bayanlarda Tuğba Sarişen üçüncü olarak hem kuşak, hem de bronz madalya ile döndü. 

Antrenör Hayati Güner, "Hedefimiz, 2007 yılında Türkiye şampiyonluğu ve 2008 olimpiyatlarına Artvin'den sporcu gönderebilmektir. Amacımız kavga ve dövüş sporu olarak bilinen bu sporun insan terbiyesinin sağlanarak şidet ve kavgalardan uzak durmayı ve bu sayede herkesi sevebilmeyi ve barış ortamını sağlamak için kurulan bir köprü sporu olduğunu anlatmaktır. Faaliyetlerimizde bize destek olan Gençlik ve Spor İl Müdürümüz, şube müdürlerimiz ve il temsilcimize teşekkür ediyoruz." dedi. 

Öte yandan Ordu'da yapılan siyah kemer dan terfi sınavında Tuğba Sarışen 2.dana, Bülent Köksal, Özge Halvaç, Dilek Halvaç, 1.dana terfi etti.
iha
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2006 Pazar 11:14:14
Güncelleme :10 Ekim 2006 Salı 14:26:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?