19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Spor engel tanımaz

Artvin Zihinsel Özürlüler Derneği, işitme engellilere spor yaptırabilmek için işitme engelliler voleybol takımı kurdu. Dernek yönetimi, 14 sporcudan oluşan ve yaşları 20 ile 40 arasında değişen işitme engellileri spora teşvik amacıyla kurduğu voleybol takımıyla ilk antrenmanını Artvin Spor Salonu'nda yaptı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Artvin Zihinsel Özürlüler Derneği Başkanı Hatice Nur Ersöz şunları söyledi: "Biz engelin, spora engel olmadığını 4 farklı engelli grubu ile ilk Ağrı Dağı'na tırmanarak kanıtladık. Engellilerimizle birlikte 3800 metre rakımlı yere kadar çıkan dünyada ilk engelli grubuyuz. Doğa sporlarında vardık, uzun süredir takım oluşturmak için yapılan çalışmalar sonuç verdi, şimdi de salon sporlarında engelleri aşıyoruz. Bütün engelli grupları (İşitme, zihinsel, bedensel ve görme) hiçbir yaş farkı gözetmeksizin kadını, erkeği, yaşlısı genci ile spora çekmeye çalışmaktayız. Onların bedensel ve ruhsal motivasyonunu, toplumla sosyalizasyon yaparak bu anlamda rehabilite etmekteyiz."

İşitme Engelliler Voleybol Takımı Antrenörü Murat Ülker ise, işitme engellilerin hem antrenörlüğünü, hem de tercümanlığını yapıyor. Ülker, çalışmalarla ilgili ise şunları söyledi: "Farklı dünyaların insanı, özel insanlar. Sabırlı olmak gerekiyor. Öğretirken hoşgörülü oluyoruz. İşitme engel grubu hemen küsebiliyor. Ama arkadaşlık kurdukları zaman ise çok iyi takım oyunu oynuyorlar. Aralarında çok yeteneklileri de var."

.
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2006 Cumartesi 12:49:51
Güncelleme :7 Ocak 2006 Cumartesi 12:54:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?