27
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Bayrak Vali'ye teslim

Geçtiğimiz ay Ağrı Dağı'na tırmanan özürlülerden oluşan grup, dağda açtıkları bayrağı Artvin Valisi Orhan Kırlı'ya teslim etti. Özürlülerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla yapılan tırmanıştan dönen Artvin Zihinsel Özürlüler Derneği Başkanı Hatice Nur Ersöz, bu tırmanışın umuda yolculuğun zirvesi olduğunu kaydetti.

Ersöz, "Derneğimiz, Kaçkar Dağı'nın ardından Ağrı Dağı'nın 4 bin metre rakımında bayrak açarak özürlülük sorununa dikkat çekti. Dağcı arkadaşımız Oksal Onursal dernek adına sponsor olarak bu tırmanışı gerçekleştirdi. Bu sayede hem özürlülerin sorunlarına hem de bir an önce yapılmasını arzu ettiğimiz, 17 yaş üzeri özürlülerimizin rahat bir şekilde tedavi göreceği Artvin'de Rehabilitasyon Merkezi'ne dikkat çektik. Rehabilitasyon Merkezi için Murgul'da bir yer bulundu. Özel İdare kaynaklarıyla yapılacak. Bu merkezin bir an önce yapılmasını istiyoruz" dedi.

Başkan Ersöz ve beraberindekiler, Ağrı Dağı'nda dalgalandırılan Türk bayrağını Artvin Valisi Orhan Kırlı'yı makamında ziyaret ederek teslim etti. Vali Kırlı ise bayrağı öperek teslim aldı ve tırmanışa katılanları tebrik etti. Vali Kırlı, "Bizim de dileğimiz özürlü kardeşlerimize destek olmak ve inşallah Artvin'de arzu edilen rehabilitasyon merkezi bir an önce yapılır" diye konuştu.

30 Ağustos'ta gerçekleştirilen ve Artvin Zihinsel Engelliler Spor İl Temsilciliği tarafından organize edilen Ağrı Dağı tırmanışına, Artvin Zihinsel Özürlüler Derneği Başkanı Hatice Ersöz, profesyonel dağcı Oksal Onursal, Atletizm il temsilcisi ve Beden Eğitim öğretmeni Neşe Akın, yerel gazete sahibi Cevdet Ağduman, Ardanuç İlçesi'nden görme engelli Kemal Köse (50), merkez Yanıklı Köyü'nden bedensel engelli Sultan Avcı (17), zihinsel engelli Berham Çelebi (16), işitme engelli Serkan Şahinbaş (14) katılmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2005 Perşembe 16:15:25
Güncelleme :8 Eylül 2005 Perşembe 16:18:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?