27
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

Gölete korkuluk yapılmadı

Artvin'in Borçka İlçesi'nde, 1999 yılında inşaatına başlanan ve 2005 yılında hizmete açılan TBMM 85. Yıl Milli Egemenlik (Muratlı) Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nin bulunduğu bölgede baraj göletine korkuluk yapılmaması üzerine, vatandaşlar bazı yerlere kendileri tel örgü çekti.

Baraj sahasına giren Borçka-Muratlı arasındaki 21 kilometre ve Muratlı-Güreşen arasındaki 8 kilometrelik yola korkulukların konulmaması sürücülerin korkulu rüyası haline geldi. Bunun üzerine bölgedeki çiftçiler kendi imkanlarıyla evlerinin önündeki yol kenarına tel örgü çekmek zorunda kaldılar. Baraj sahasında suların tutulmasıyla birlikte tehlikenin büyüdüğünü anlatan sürücüler, "Her gün bu yoldan geçmek zorunda kalıyoruz. Bu da yetmez gibi Muratlı-Güreşen yolu bir türlü bitirilemedi. Bu hem sürücüleri hem de çiftçileri zora soktu" dedi.

Sürücüler, tel örgülü yerden geçerken kendilerini bir anlamda güvende hissettiklerini ifade ederek, "Ancak bu korkulukla vatandaşlar kendilerini kandırıyor. Güvenli değil, altı uçurum ve baraj göletine hayvanların ve çocukların girmemesi için yapılmış. Bu yola bir an önce beton korkuluklar yapılmalı" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2006 Pazartesi 17:24:19
Güncelleme :26 Haziran 2006 Pazartesi 17:06:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?