18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

Ocak, muhtarlığa devredildi

Artvin'in Borçka İlçesi'nde TBMM 85. Yıl Milli Egemenlik (Muratlı) Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nin yapımını üstlenen Yüksel İnşaat A.Ş ile Avusturya firması Strabag Şirketi, baraj inşaatında çalışan yaklaşık 600 işçiye 5 yıl süre ile hizmet veren tam teşekküllü sağlık ocağını Muratlı Köyü Muhtarlığı'na devretti.

Muratlı Köyü, Strabag Sağlık Ocağı önünde düzenlenen törene, Artvin Vali Yardımcısı Muzaffer Başıbüyük, Borçka Kaymakamı Ogün Bahadır, Strabag Türkiye Bölge Müdürü (Teknik) Hans- Jürgen Huck, Strabag Türkiye Bölge Müdürü (Ticari) İ. Hakkı Malatyalıoğlu, Muratlı Köyü Muhtarı Kadir Kahraman ve köylüler katıldı.

Törende konuşan Artvin Vali Yardımcısı Muzaffer Başıbüyük, günümüzde çevrenin yükselen bir değer ve insanların farkına vardığı bir olay olduğuna dikkat çekerek, "Büyük inşaatlar, büyük yatırımlar çevreyle uyumlu olmalıdır diye düşünüyorum. Büyük maden ocakları, büyük yatırımlar çevredeki insanları rahatsız ediyor. Onların hoşnutsuzluğuna neden oluyor fakat sevindirici bir durum ki, Muratlı Barajı'nı inşa eden Yüksel İnşaat ve Strabag Şirketi, çevredeki halkla sürekli uyum içinde olmuştur. Hatta bu inşaat başlamadan önceki sahip olduğu hayat standardını bir adım daha ileri götürmüşlerdir" dedi.

Halkın barajın yapımı sırasında mutluluk duyduğunu kaydeden Başıbüyük, "Bu geldiğimiz yolun daha önceki yıllarda çamurlu olduğunu hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla biz bu barajın açılışında ve inşaat devrelerinde buraya geldiğimizde halkın gözlerinin içinin parladığını, mutluluk ve sevinçle bu olayı karşıladığını memnuniyetle gördük. Biz de devletin temsilcileri olarak mutlu olduk. İşte firmalar işi bitirip gittikten sonra da yine bu halka bazı katkılarda bulunuyor. Onların mutluluğunu artırmak, sıkıntılarını azaltmak için bir kısım girişimlerde bulunuyorlar. Bunun en güzel örneğini Strabag firması inşaat sınırında sağlık ocağı olarak kullandığı bu binayı buradaki Muratlı halkının faydalanması için onlara bağışlayarak vermiştir. Bundan dolayı firma temsilcilerine, çalışanlarına ve sahiplerine Artvin Valisi adına teşekkür ediyorum. Muratlı halkına da hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Muratlı Köyü Muhtarı Kadir Kahraman ise Strabag Şirketi'nin bu güzel jesti için köy halkı adına çok mutlu olduklarını söyleyerek, firma yetkililerine teşekkür etti. Ardından Artvin Vali Yardımcısı Muzaffer Başıbüyük'ten sağlık ocağı için bir doktor ve hemşire tayin edilmesini istedi. Konuşmaların ardından Borçka Kaymakamı Ogün Bahadır, yaptıkları bu hizmetlerden dolayı Strabag Türkiye Bölge Müdürü (Teknik) Hans- Jürgen Huck ile Strabag Türkiye Bölge Müdürü (Ticari) İ. Hakkı Malatyalıoğlu'na günün anısına teşekkür plaketi verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2005 Pazartesi 16:20:55
Güncelleme :2 Kasım 2005 Çarşamba 01:40:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?