1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Çoruh Havzası kurtuluyor

Bayburt Valiliği İl Özel İdaresi tarafından Avrupa Birliği'ne sunulan ve kabul edilen Devlet Planlama Teşkilatının koordinasyonunda yürütülen " Çoruh Havzası Kanalizasyon ve Doğal Arıtma Projesi" hayata geçirildi. 

Bayburt Valisi Musa Küçükkurt, İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Genç ve meclis üyeleri ve merkeze bağlı Masat köyü sakinlerinin katılımıyla Masat köyü kanalizasyon hattı ve fosseptik çukuru ve arıtma tesisine kurban kesilerek temel atıldı. 

Törende konuşan Vali Küçükkurt " Bayburt ilinde ikamet eden insanların yaşam kalitesinin sürdürülebilir bir şekilde iyileştirilmesine katkıda bulunmak ,Çoruh Nehri'nde oluşan kirlilik yükünün azaltılması ve yukarı Çoruh havzasında yer alan 46 köyün evsel atık sularını çevre ve insan sağlığına zarar vermeden bertaraf etmek mantığıyla bu projeyi hazırlayıp Avrupa Birliği'ne sunduk ve Avrupa Birliğinden kabul görerek ihaleye verilerek inşaatlara başladık. Bu projemiz 11 komşu vilayetimiz içerisinde kabul gören en büyük projedir. 1. milyon 400 bin euroluk örnek bir projedir.Bu projeye İl Özel İdaresi olarak 270 milyar kaynak aktarılmak suretiyle 46 köyümüzün kanalizasyon , fosseptik çukur ve arıtma tesisi sorununa kökten çözüm bulacağız ve bu köylerimiz sağlıklı ve yaşanabilir bir yaşam kalitesinde yaşamsal alan olacaklardır. Bu projemizin en büyük özelliğinden biri de il bazında 72 köy kanalizasyonu ve arıtma tesisine sahip olunacak ve Biyolojik Arıtma ilkesiyle çevreye ve insan sağlığına zarar vermeden atıklar bertaraf edilecektir." dedi. 

Proje sebebiyle Köy Muhtarı Kalender Kacır, çalışma için Vali Musa Küçükkurt'a teşekkür etti. 

Konuşmaların ardından projenin temeli kurban kesilerek atıldı. Temele ilk harç Vali Musa Küçükkurt tarafından gönderildi.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2007 Cuma 15:53:24
Güncelleme :11 Mayıs 2007 Cuma 16:12:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?