30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Temizlik işçilerine patlayıcı semineri

Patlayıcı maddelerle yapılan terör eylemlerine karşı belediye temizlik işlerindeki görevli personel ile Emniyet Müdürlüğü’nde görevli personele bilgilendirme semineri verildi.

Toplam 60 personelin bilgilendirmesi amacıyla Bayburt Belediye Başkanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü’nün ortaklaşa gerçekleştirdiği Patlayıcı Maddeler konulu Seminer İl Emniyet Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.

Düzenlenen seminere Bayburt Belediye Başkanı Bekir Çetin, İl Emniyet Müdürü Burhan Gümüş İl Emniyet Müdür Yardımcısı Korkmaz Karaşıhoğlu, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Mustafa Akdağ, Terörle Mücadele Şubesinde görevli uzman polis memurları ve kursiyerler katıldı. Bomba İmha ve İnceleme Büro Amirliğinde görevli Uzman Polis Memuru Mustafa Karaman tarafından verilen seminerde slaytlar eşliğinde bir sunum yapıldı.

Uzman Polis Memuru Mustafa Karaman :”Ülke genelinde artan bombalı eylemler hakkında bir hareketlilik yaşanmaktadır Patlayıcı maddelerle karşı karşıya gelen ilk temizlik görevlileridir. İlimizde çok şükür terör eylemleri olmamaktadır. Bu da olmayacak anlamına gelmez, onun içindir ki burada görevli personellerin çöp konteynırlarına dikkat edilmesi ve şüpheli paketleri gördüklerinde mutlaka bizlerle bağlantıya geçmelerini vurgulamak ve seminer sayesinde bu patlayıcı maddelerin ne olduklarını, özellikle katı sıvı ve gaz halindeki patlayıcı maddelerin özelliklerini de tanıtarak önceden önlem almakta ve bu konularda onları duyarlı hale getirmekteyiz." dedi

Terör örgütlerinin tek amacının halk arasında panik meydana getirmek, korkutmak ve halkı sindirmek olduğunu vurgulayan İl Emniyet Müdürü Burhan Gümüş te :" Bu seminerle personelimize başta PKK olmak üzere terör örgütlerinin kullanabileceği bomba tipleri anlatılarak şüpheli paketler ve bunlara alınacak önlemler uygulamalı olarak gösterilmektedir. Şüphelendiğiniz paketlere lütfen dokunmayınız 155 nolu Polis İmdat telefonlarını arayınız.
Bombalar küçük paketlere oyuncaklara ve cep telefonlarına dahi yerleştirilmektedir. Bu nedenle bulduğunuz bu tip eşyalara dokunmadan mutlaka 155 Polis İmdat telefonunu arayarak bilgi veriniz. Bölücü terör örgütü son dönemde araç yakma olaylarını da görmekteyiz. Bu olaylarla ilgili olarak yakalanan bir çok şüphelide tutuklanmıştır. İlimizde veya gittiğimiz başka yerlerde araçlarımızı gelişi güzel yerlere değil, ücretli park alanlarına ya da aydınlık yerlere park etmemiz çok önemlidir. Bu vesile ile suçlarla mücadele konusunda her zaman yakın desteğini gördüğümüz Bayburt Belediye Başkanı Bekir Çetin'e şükranlarımı sunuyor, seminere katılan kardeşlerime de teşekkür ederken sizlere de kazasız belasız çalışmalar diliyorum."diye konuştu..

Bayburt Belediye Başkanı Bekir Çetin de şunları söyledi:"Asayiş olmadan hiçbirşey olmaz. Son günlerde ülke genelinde artan terör olayları konusunda ülkemiz hassas bir dönemden geçmektedir. 1984 yılından beri ülkemizin başına bela olan bölücü terör örgütüne karşı Türk Silahlı Kuvvetlerimiz amansız mücadele vermektedir. Kendilerine sonsuz teşekkür ediyoruz. İşte bu kapsamda ilimizde de İl Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa seminer düzenleyerek tehlikelerle birinci derecede karşı karşıya gelen temizlik işleri personellerimizi eğiterek onları patlayıcı maddeler hakkında bilgilendirme yaparak duyarlı hale gelmelerini sağlanmaktadır."

Seminer sonunda Bayburt Belediye Başkanı Bekir Çetin ve İl Emniyet Müdürü Burhan Gümüş tarafından katılımcılara sertifikaları verildi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 12:34:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?