6
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Bolu'ya toptancılar çarşısı

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Belediye ile Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) işbirliğinde yapmayı düşündükleri yerle ilgili olarak, toptancılarla biraraya geldi. 

BTSO Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya Başkan Alaaddin Yılmaz'ın yanı sıra BTSO Başkanı Sabahattin Yamaner, Bolu Belediyesi İmar Müdürü Yaşar Taşkıran, bazı Belediye Meclis üyeleri ve toptancılar katıldı. Bolu'yu geleceğe taşımak için çalışmalar yaptıklarını söyleyen Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Bize destek verirseniz, toptancılar için en kısa zamanda bir yer bulup çalışmalara başlamak istiyoruz. Yeter ki doğruyu bulmak konusunda bize yardımcı olun" diyerek proje için toptancılardan destek istedi. 

Yılmaz, "Toptancılarımızdan bize şikayetler geliyor. Esnafımız bulunduğu konumdan rahatsız, dolayısıyla biz de rahatsızız. Çünkü büyük araçlar şehir merkezine girmek zorunda kalıyor. Biz yanlış yapmamak için uğraşacağız. Bir yıl yapıp, bir dahaki yıl yıkarız' diyecek şekilde cömertçe harcayacak paramız yok. Hem sizin, hem bizim yaşadığımız bu sorunlara çözüm bulmak için burada toplandık. Hep birlikte çözüm üretebilirsek, biz belediye olarak üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız. Çünkü bunları şehri kurtarıcı ve geleceğe kalıcı çalışmalar olarak yapıyoruz. Düzenli bir şehir oluşturma çabasındayız" dedi. 

BTSO Başkanı Yamaner ise, Bolu'yu ve üyelerini ilgilendiren konularda yapılan çalışmalara destek verdiklerini ifade ederek, "BTSO olarak bölgemizin faaliyetlerini ilgilendiren konular üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Belediye Başkanımız Alaaddin Yılmaz, bugüne kadar yaptığı çalışmaları bize anlattı, biz de üyelerimizi ilgilendirdiği için bu konularda yardımcı olmak amacıyla sizlerin görüşlerini almak istedik. Üyelerimizi ilgilendiren konulardan bir tanesi daha önümüze gelmiş bulunmaktadır. Bu da toptancılarla ilgili. Daha önce Başkanımız tüpçüler ve galericilerle ilgili çalışmalar yaparak onlara yer oluşturmuştu. Şimdi de perakende, toptan mal üreten ve satanlarla ilgili güzel bir merkez oluşturma çabası içinde. Biz de yer tespiti konusunda üyelerimiz adına yardımcı olmaya çalışacağız. Bu proje şehri özellikle trafik konusunda rahatlatacaktır" diye konuştu. 

Daha sonra toptancı esnafına yapılacak yerle ilgili bilgiler verildi.
iha
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2006 Cuma 13:01:36
Güncelleme :29 Eylül 2006 Cuma 13:10:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?