3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Yoltaş'dan muhaliflere hodri meydan

Bolu Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin 27 Ocak pazar günü yapılacak kongresi öncesinde mevcut Başkan Ahmet Yoltaş, muhaliflere sert tepki gösterdi.

Kooperatif Başkanı Ahmet Yoltaş, Yeni Oluşum Grubu'nun sanki yeni bir hareket gibi ortaya çıktığını belirtti. Yoltaş, "Elinde belgesi olan hemen Cumhuriyet Savcılığı'na gitsin. Yalan söylemesinler. En iyi yaptıkları şey iftira atmak.' dedi.  Yeni Oluşum Grubu'na tepki göstererek, yıllardır sivil toplum örgütlerinde olan isimler, bugün yeni bir oluşum gibi kamuoyunun karşısına çıktılar. Ancak bu isimler, beni ve yönetim kurulunda yer alan arkadaşlarımı karalamak için, iftira ve yalana başvurmaktan da çekinmiyorlar. Bu atılan iftiraların hiçbiri belgelere dayanmıyor. Dayansaydı kamuoyu ile de paylaşırlardı. Ben şimdi soruyorum. Bahsedilen usulsüzlüklerle ilgili belgeler nerededir? Madem belgeleri var, neden Cumhuriyet Başsavcılığına gidip, benim ve arkadaşlarım hakkında suç duyurusunda bulunmuyorlar? Böyle bir belge yok. Yalan söylüyorlar" dedi.

Kooperatif Başkanı Ahmet Yoltaş, yeni oluşumun hala aday gösteremediğine de dikkat çekerek, "Şu ana kadar listelerini bile oluşturamayanlar, ellerinde hiçbir belge olmadan iddialarda bulunarak beni ve yönetim kurulunda yer alan arkadaşlarımı töhmet altında bırakmak istiyorlar. Bunların hepsi yalan diyorum. Çünkü herhangi bir iddiaları belgelere dayansaydı, bunları hiç bekletmeden kamuoyu ile paylaşırlardı. Bugün bakıyorsunuz, ortaya çıkan isimler ellerinde bir müfettiş raporunun olduğunu, usulsüzlükler tespit edildiğini, şirket hesaplarında paraların buharlaştırıldığını belirtiyorlar. Ancak bu belgeleri sorduğunuzda, sonra açıklayacaklarını söylemekten çekinmiyorlar. Ne sonrası, seçimlerden sonra mı açıklayacaksın? Böyle bir rapor ellerinde yok. Yalan söylüyorlar. Ellerinde böyle bir rapor olsa ve bizim usulsüzlüklerimiz tespit edilse, bunları Bolu'ya dağıtırlardı. Aynı sanayi çarşısında, emniyet güçlerine suçüstü yakalattığım bildiriler gibi" şeklinde konuştu.

Yıllardır yapılamayan yatırımların kendi dönemlerinde hayata geçirildiğinin altını çizen Yoltaş, "ESKOP A.Ş., Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'ne ait bir kuruluştur. Bu kuruluşumuzun oteli, dağ evleri ve gazetesi bulunmakta. ESKOP A.Ş.'nin başına geldiğimiz günden bu yana yatırım yapıyoruz. İlk önce oteli elden geçirdik. Yıllardır yapılmayan tadilatlar, bizim dönemimizde yapıldı. Sonra dağ evlerinin bakım ve onarımıyla ilgilendik. 2007 yılının sonunda da bir gazete kurduk. Bunların hepsi parayla oluyor. Şu anda şirketimiz gerek mal varlığı gerekse iş hacmi ile çok güçlü bir durumdadır. Herhangi bir zararı da söz konusu değildir. Bugün ortaya çıkarak kendilerini manşetlere taşıtanlar, bu yatırımlar için yaptığımız harcamaları, üyelerimize 'şirketi zarara uğratmışız' gibi aktarıyor. Ne yapacaktık, çatısı akan, odaları rutubet içindeki otelimizin bakım ve onarımını yapmayacak mıydık? Dağ evlerimiz içler acısıydı. Gerekli tadilatları yapmasa mıydık? Yaptığımız yatırımların çarpıtılması bizleri üzüyor. Bu paraların ne için harcandığı belli ve bu iddiaları ortaya atanlar tarafından da gayet iyi biliniyor. Üzülerek görüyorum ki, şahsım ve yönetim kurulunda yer alan arkadaşlarıma çalışmadılar diyemeyenler, bu çirkin iftiralarla bizleri yıpratmaya çalışıyorlar" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2008 Çarşamba 14:17:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?