3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Sanayi sitesi şehir dışına taşınacak

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, sanayi sitesinin şehir merkezinde kaldığını, önümüzdeki dönem içerisinde şehir dışına çıkarılması ile ilgili çalışma yapacaklarını söyledi.

Yapılacak olan projenin uzun süreçli olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Şu anda zaten orası sanayi sitesi değil. Yıllar önce yapılmış ama işlevini yitirmiş. Merkezde kalmış bir alan. Önüne gelen istediği gibi çıkma yaparak bölgeyi görüntü kirliliği yapan bir yer haline dönüştürmüş" şeklinde konuştu.

Alaaddin Yılmaz, sanayi sitesinin şehir merkezinde kaldığını, önümüzdeki dönem içerisinde şehir dışına taşımak için çalışma yapacaklarını söyledi.

Yılmaz, "Önümüzdeki dönem içerisinde sanayinin bir başka yere taşınması ile ilgili çalışmalarımız olacak. Kolay bir proje değil. 200 dönümün üzerinde bir alan burası. Bu alanın bir başka yere taşınmasını sağlamak gerekiyor. Şu anda zaten orası sanayi sitesi değil. Yıllar önce yapılmış ama şu anda işlevini yitirmiş merkezde kalmış bir alan. Bazı tedbirler alıyoruz. Fikir olarak oturup görüştüğümüzde tamam diyorlar. Hadi dediğimizde çözüm alamıyoruz. Şu anda önüne gelen istediği gibi çıkma yaparak orasını görüntü kirliliği yapan bir yer haline dönüştürmüş.

Onun içinde orada ki insanların tamamı ile müşterek hareket edilecek bir proje bu. Bu kadar geniş çapta bir alanın bulunup oraya nakledilmesi gerekiyor. Bu konuyu belediye olarak imkanlarımızla yapabilme şansımız olmadığı için TOKİ ile bu konuyu görüşmeye başladık. TOKİ'den bir heyet geldi, incelemesini yaptı. Önümüzde ki dönem içerisinde buna ağırlık vermemiz gerekiyor" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2008 Pazartesi 17:50:09
Güncelleme :4 Şubat 2008 Pazartesi 17:54:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?