6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Bolu deprem acısını biliyor

Acılarının hala unutulmadığı 17 Temmuz ve 12 Kasım depremleri ardından Bolu elini Pakistan’lı depremzedelere uzatıyor.

Kızılay tarafından başlatılan kurban bağışı kampanyasının etkileri Bolu’da çığ gibi büyürken Bolu Kızılay Başkanı Yılmaz Özarslan Kızılay’ın din, dil, ırk ayrımı yapmadan herkese yardım ettiğini söyleyerek “Biz gücümüzü halktan alan bir örgüt olarak hiçbir ayrım yapmadan yardım ederiz.

Pakistan’da deprem sonrası hem cami yaptırdık hem de kilise. Kızılay’ın topladığı yardımların bir bölümü olan ilaçlar çoktan Pakistan’a ulaştı ve belki de tükenmek üzere. Halkımızın katkılarıyla topladığımız kurban yardımları ise bayramda bizzat Pakistan’da kesilecek. Kesilirken de kurban sahipleri anında haber verilecek” dedi.

Bolu Muhtarlar Derneği’nin yaptığı kurban bağışının bütün halka örnek olarak duyurulması gayesiyle yapılan basın açıklamasında Muhtarlar Derneği Adına Başkan Cemalettin Danışman Bolu Kızılay Başkanı Yılmaz Özarslan’a 20 kurbana karşılık denk gelen yardımı teslim etti.
Danışman “130 muhtar arkadaşın katkılarıyla bu bağışı toparladık.

Biraz geç oldu fakat amacına ulaşacağını düşünüyoruz. Başkan Özarslan’ın kurban yardımı sonrasında bilgilendirmesinin ardından hemen harekete geçtik. Azda olsa 20 kurban bağışladık. Yarın (bugün) kurban bağışının son olduğunu biliyoruz fakat umarız diğer derneklere ve vatandaşlara bir örnek olur” dediği konuşmasında hem muhtarlar derneğinin hem de Kızılay’ın temelinde insana hizmet olduğunu söyledi.

Öte yanan Bolu Kızılay Başkanı Yılmaz Özarslan muhtarlar derneğine bir araya gelerek Türkiye çapında emsal teşkil edecek bir proje hazırlayıp hayata geçirme teklifinde bulundu. Teklifi memnuniyetle karşılayan Danışman en kısa zamanda bir toplantının yapılmasını istedi.
Dernek adına yardımı Özarslan’a ileten Danışman, Pakistan Depremzedeleri’ne ulaştırılması için şahsi yardımda da bulundu.

Geçtiğimiz gün Pakistan’da yaşanan çığ felaketinde Türk Kızılayı’nın çadılarına hasar olup olmadığına dair sorulan soruya ise cevap veren Bolu Kızılay Başkanı Özarslan “Henüz öyle bir bilgi gelmedi fakat, bir zarar görseydi bilgimiz olurdu. Ayrıca şubat ayında Pakistan’a Türk Kızılay’ı olarak bir ziyaret düzenleyeceğiz” dedi.

Ayrıca Özarslan Pakistan Depremzedeleri’ne yarımda bulunan Bolu Muhtarlar Derneği Başkanı Danışman’a ve toplantıda hazır bulunan İlhan Çalışkan, Nizamettin Kılıçarslan ve Fikret Özen’e Kızılay rozeti taktı.

Mert Uğurlu - Kenthaber / Bolu
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2006 Çarşamba 13:41:13
Güncelleme :7 Ocak 2006 Cumartesi 10:34:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?