3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Su sayaçlarına dikkat

Bolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı Su ve Kanalizasyon şefliği vatandaşları su sayaçlarını dona karşı korumalarını istedi.

Su sayaçlarının donmasının önlenmesi konusunda açıklamalarda bulunan Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı Su ve Kanalizasyon şefi Sedder Topaç, "Soğuk havaların başlamasıyla birlikte su konusunda daha dikkatli olmalıyız. Sayaçlarımızda don oluşmaması için önlem almalıyız. Kökez suyu çeşmelerimizde oluşan donmalarla ilgili olarak da, vatandaşlarımızın öncelikle bize bilgi vermeleri gerekiyor" dedi.

Topaç, su sayaçlarında don olmaması için vatandaşların yapması gerekenlerin şunlar olduğunu söyledi; "Abonelerin, su sayaçlarının bulunduğu yerlerde sayaçların hava cereyanından korunması için açık bölümleri kapatmaları. Abonelerin, su sayacı ve açıkta kalan su borularını izocam veya benzeri koruyucu malzemelerle izole etmeleri. Abonelerin, su sayaçlarının bulunduğu mahallin temiz, aydınlık olması ve rüzgar almayacak şekilde düzenlenmesine dikkat etmeleri gerekiyor. Su sayacı don nedeniyle patlamışsa, suyu ana vanadan kesmeleri, patlayan su sayacının onarılması için Su ve Kanalizasyon Şefliği bünyesindeki Alo 185 Su Arıza telefon hattının aranması gerekmektedir."

Topaç, vatandaşlarımızın mevsim koşullarına bağlı bu tür olaylardan dolayı maddi kayba uğramamaları için, yapılan önerilere uymaları menfaatlerine olacağını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2008 Salı 19:28:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?