3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

İntihar eden genç umut oldu

Bolu'da geçtiğimiz hafta 3 yıldır beraber olduğu kız arkadaşının evli olduğunu öğrenince tabanca ile intihar girişiminde bulunan 22 yaşındaki Sezgin Yeni'nin hayatını kaybetmesinin ardından ailesi tarafından bağışlanan organları, Ankara Başkent Üniversitesi Hasatanesi'ne gönderildi.

Başkent Üniversitesi Hastanesi Genel Cerrahları Şinasi Sevinç, İbrahim Ali Osmanoğlu ve Kalp Cerrahı Atilla Sezgin'in gerçekleştirdiği ameliyat sonrasında Sezgin Yeni'nin 2 böbreği ve kalbi alınarak Ankara Başkent Hastanesi'ne gönderildi. Yeni'nin karaciğerinin patolojik incelemesi uygun olmadığı için nakil yapılamadı.

4 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden Sezgin Yeni'nin organları yeni hayatlara umut verecek. Operasyonu gerçekleştiren Genel Cerrah Şinasi Sevinç, "Başkent Üniversitesi'nden ekiple geldik. Yaptığımız incelemede karaciğerin uygun olmadığına karar verildi. Kalp Başkent Üniversitesi'nde yatmakta olan 15 yaşındaki bir çocuğa nakledilecek. Böbrekler içinde bir tanesini Eskişehir Orhangazi Tıp Fakültesi'ne diğerini ise Gülhane Askeri Tıp Fakültesi'ne gönderilecek" dedi. 

Önceki haber

Bolu'da 3 yıldır beraber olduğu kız arkadaşının evli olduğu öğrenince tabanca ile intihar ve İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi'nde 4 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden 22 yaşındaki gencin organları, Başkent'te yeniden hayat buldu. Ailesinin, çocuklarının organlarını bağışlama kararı almasının ardından Bolu'ya giden Başkent Üniversitesi Hastanesi'nden 10 kişilik heyet, gencin organlarını alarak Ankara'ya döndü.

Bolu'da geçtiğimiz günlerde 3 yıldır beraber olduğu kız arkadaşının evli olduğunu öğrenince tabanca ile intihar girişiminde bulunan Sezgin Yeni'nin (22), İzzet Baysan Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi'nde 4 gündür süren yaşam mücadelesini kaybetmesinin ardından, acılı aile, çocuklarının organlarını bağışlama kararı almıştı. Yeni ailesinin çocuklarının organlarını bağışlama kararı almasının ardından harekete geçen Sağlık Bakanlığı yetkilileri, nakil yapılacak hastaları tespit ederek, Başkent Üniversitesi Hastanesi'nden 10 kişilik heyeti Bolu'ya gönderdi.

Akşam saatlerinde Bolu'ya giden 10 kişilik uzman ekip, Sezgin Yeni'nin organlarını alabilmek için ameliyata girdi. Yapılan ameliyatın ardından Sezgin'in kalbi, karaciğeri ve 2 böbreği, nakil çantalarına konularak karayolu ile sabah saatlerinde Başkent Üniversitesi Hastanesi'ne getirildi. Organların hastaneye getirilmesi ile birlikte kalp nakli yapılacak olan Taner Kural (15) ameliyata alındı. Sezgin Yeni'nin kalbi, Taner Kural'a yeni bir hayat kazandırırken, ameliyatın halen devam ettiği öğrenildi.

Uzman ekipler tarafından karayolu ile Başkent Üniversitesi Hastanesi'ne getirilen organlardan karaciğerin Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA), bir böbreğin ise Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde organ bekleyen hastalara nakledileceği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2008 Salı 11:05:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?