6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Bolu termal turizm merkezi olacak

Bolu'nun termal turizminin gelişmesine katkıda bulunan ve mevcut potansiyeli hayata dönüştürecek projeler geliştiren Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ), Karacasu Beldesi'nde bulunan jeotermal kaynaklardan yararlanarak Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi açmak için çalışmalara devam ediyor. 

AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Atilla Kılıç, Karacasu Beldesi'nde talep edilen arazinin mülkiyetinin daha önceden İl Daimi Encümeni'nin kararı ile Sağlık Bakanlığı'nca Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi yapımı için Maliye Bakanlığına devredildiğini, bu nedenle İl Özel İdaresi'nin bu alan üzerinde herhangi bir yetkisinin bulunmadığını kaydetti. Rektör Prof. Dr. Kılıç, "Ancak aynı bölgede başka bir alanın tahsisi için yeni bir talepte bulunduk. İl Özel İdaresi'nin konuyla ilgili kararını bekliyoruz" dedi. 

Kılıç ayrıca, Karacasu Beldesi'nde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi açmak için kararlı bir şekilde yola çıktıklarını, talep edilen arazinin tahsis edilmesi durumunda, yatırım çalışmalarına kısa sürede başlamayı hedeflediklerini
iha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2006 Çarşamba 15:16:17
Güncelleme :5 Ekim 2006 Perşembe 15:03:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?