3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Bolu kar altında

Bolu'da hava sıcaklığı gece eksi 2 dereceye kadar düşerken, evlerin çatıları ve yeşil alanlar karla kaplandı. Bolu Dağı'nda ve Tem Otoyolu'nun Bolu ile Ankara arasında kalan kesimlerinde kar yağışı ulaşımı etkiledi.

Gece havanın eksi 2 dereceye düşmesi ile birlikte kar yağışı etkili oldu. Sabah saatlerine kadar aralıklarla etkili olan kar yağışı evlerin çatılarını ve yeşil alanları beyaza bürüdü. Karla kaplanan ve buz tutan ara sokaklarda araçlarını park eden sürücüler, sabah işyerlerine gitmekte zorlandı. Bolu'nun yüksek kesimlerinde ise kar yağışı daha etkili oldu. Kartalkaya ve Abant'ta tatillerini geçirenler kar yağışının keyfini yaşadılar.

Kar yağışı ulaşımı da etkiledi. Gece kar yağışının başlaması ile birlikte Karayolları ekipleri yolları ulaşıma açık tutabilmek için aralıksız tuzlama çalışması yaptı. Kar yağışı, Bolu Dağı'nın D-100 ve Tem Otoyolu geçişleri, Bolu ile Ankara arasında kalan D-100 ve Tem Otoyolu'nda aralıklarla etkili olurken, ulaşım zincirsiz sağlanıyor. Kar yağışının görüş mesafesini düşürmesi ve zeminde bulunan hafif kar ulaşımı yavaşlattı. Trafik ekipleri yollarda kontrollerini arttırırken, kar yağışının yoğunlaştığı mevkilere Karayolları ekiplerini yönlendirdi.

Kar yağışı, Düzce ile Akçakoca arasında kalan D-655 Karayolu'nda da etkili oldu. Kar yağışı nedeniyle ulaşım güçlükle sağlandı. Düzce kent merkezinde yağmur, yüksek kesimlerde ise kar yağışı etkili oldu.

ajanslar
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 09:58:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?