6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Çocuk hastanesi, 16 kamerayla izleniyor

Bolu İzzet Baysal Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Abdullah Danışman, hastanenin giriş ve çıkışlarının kontrolünün 16 kamerayla yapıldığını söyledi.
Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Abdullah Danışman, yaklaşık bir aydan bu yana hastanede güvenliğin arttırıldığını belirterek, "Hastanemizin dört bir yanı kameralarla kontrol ediliyor. Olumsuz durumlara karşı önlemlerimizi aldık" dedi.

Başhekim Danışman, hastanenin içine ve dışına yerleştirilen kameralarla çocuk hırsızlıklarına karşı önlem aldıklarını ifade ederek, "Çocuk hırsızlığı hastanemizde yaşanmış bir olay değil. Ancak biz gereken tedbirleri aldık. Özellikle hastanenin içine yerleştirdiğimiz kameralar, önemli bölümleri görmemizi sağlıyor. Hastanemiz 24 saat kameralarla kontrol ediliyor. Gelen hastalarımız huzur içinde olabilirler" diye konuştu.

İzzet Baysal Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Danışman, Sağlık Bakanlığı'nın "Sağlıkta Dönüşüm Programı"na paralel olarak başlatılan "Her hekime bir poliklinik" uygulamasına 1 Ağustos 2005 itibariyle geçildiğini söyledi. Danışman, "Uygulamada mevcut 7 olan poliklinik sayısını 16'ya çıkarttık. Bu çalışmamızı 15 gün gibi kısa bir sürede gerçekleştirdik. Hastanemiz Bolu'da bu uygulamaya geçen ve uygulamanın yapıldığı tek hastanedir. Hastanemizden poliklinik hizmeti alan hasta sayısı yüzde 23 oranında artmıştır. 2004 yılında 90 bin olan poliklinik sayısının, 2005 yıl sonu itibariyle 130 bin olması beklenmektedir" şeklinde konuştu.

İzzet Baysal Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde mevcut bilgisayar kayıt sistemini "Hastane otomasyonu" haline getirerek artan poliklinik sayısının yanında hastaların işlemlerini daha hızlı ve kolay yapabilmelerini amaçladıklarını ifade eden Başhekim Danışman, "Otomasyon sistemini tam anlamıyla uygulamaya soktuğumuzda hastalarımız tahlil sırası beklemeden muayene oldukları poliklinikten sonuçlarını alabilecek.

Genel istatistik ekranlarıyla hastalarımız hangi hekime kaç kişinin müracaat ettiğini, sırada kaç kişinin olduğunu görebiliyor. Hasta kayıt kabule gitmeden önce daha az sırası olan hekimi tespit edip işlemlerini daha kısa sürede yapabiliyorlar. Otomasyondaki amaç hizmetin yapıldığı yerde kayıt altına alınmasıdır. Bunun hastane adına faydası ise işlemlerin hızlanarak daha kısa sürede bitirilmesidir" dedi.

Başhekim Danışman ayrıca, yapılan çalışmalar sonucunda Mayıs ayında 'ISO Kalite Belgesi' almayı hedeflediklerini belirterek, "Kalite çalışmalarını olması gereken şekliyle önemseyerek hazırladığımız yol haritasına göre devam ettiriyoruz. Amacımız, Mayıs ayında 'ISO Kalite Belgesi' almak. Çalışmalarımız sonucunda kalite belgesini alacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2006 Pazartesi 13:46:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?