6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Donan kökez çeşmeleri açılıyor

Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk hava nedeniyle, Bolu'da bulunan bazı kökez çeşmeleri dondu. Bolu Belediyesi Su İşleri Müdürlüğü'ne bağlı görevliler donan kökez çeşmelerini açmak için çalışmalarına başladı.

Bolu'da vatandaşların içme suyu ihtiyacını karşıladıkları kökez çeşmeleri soğuk havanın etkisiyle dondu. Akşam saatlerinden sonra sıfırın altına düşen hava sıcaklığı nedeniyle Bolu'da bulunan 87 kökez çeşmesinden 7'si donarken, donan çeşmelerin açılması için Bolu Belediyesi Su İşleri Müdürlüğü ekipleri gerekli çalışmalara başladı.

Bolu Belediyesi Su İşleri Müdürü İsmail Hotakoğlu, kökez çeşmeleri ve su sayaçlarında yaşanan donma olaylarının "Alo 185" vasıtasıyla Bolu Belediyesi'ne bildirilmesini istedi. Kökez çeşmelerinde meydana gelen donmalara karşı vatandaşların yaptığı müdahalelerin olumsuzluk yarattığına da dikkat çeken Hotakoğlu, "Son günlerde mevsim itibariyle yurdumuzda yaşanan çetin kış şartlarından Bolu'muz da etkilenmektedir.

Kar yağışı her ne kadar bitmiş olsa da hava sıcaklığının mevsim normallerinin altında seyretmesi nedeniyle, 87 kökez çeşmemizden 7 adedi donmuş bulunmaktadır. Bunları takip ediyoruz ve gerekli müdahaleleri yaparak çeşmeleri yeniden açıyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2006 Cumartesi 12:11:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?