6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Köylü kadınlardan sopalı nöbet

Bolu'nun Çaygökpınar Köyü yanında bulunan taş ocağına şantiye kurulmasını istemeyen kadınlar, 5 aydır ellerinde sopalarla nöbet tutuyor.

Taş ocağının önünde ellerinde sopayla bekleyen köylü kadınlar, belediyenin taş ocağına şantiye kurma projesinden vazgeçene kadar eylem yapmaya devam edeceklerini belirterek, "Kum ocağı köyümüze çok yakın. Kum ocağından çıkan tuzların tamamı evlerimizin üzerine, çamaşırlarımıza ve yiyeceklerimizin üzerine konmakta. Bizim sağlığımızı hiç kimse düşünmüyor. Buna rağmen kum ocağından kum alınıyor. Bu çalışmaların yapılmasına göz yumduk. Şimdi de kum ocağına şantiye kurup, taş kırma makinesi getirmek istiyorlar. Kum ocağından çıkan toz yetmiyormuş gibi şimdi de kurulacak olan taş kırma makinesinin tozu ve gürültüsüyle uğraşmak zorunda kalacağız. Biz şantiyenin kurulmasını istemiyoruz" dedi.

Taşocağına 5 ay önce şantiyenin kurulmak istediğini ifade eden Çaygökpınar Köyü sakinleri, "Kum ocağına şantiyenin kurulmaması için 24 saat nöbet tutuyoruz. Zaman zaman jandarmayla tartışmak zorunda kalıyoruz. Kavga etmekte istemiyoruz. Sadece sağlığımızın düşünülmesini ve sesimizin duyulmasını istiyoruz. Sesimiz duyulana kadar da kum ocağında nöbet tutmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2006 Salı 19:46:41
Güncelleme :20 Nisan 2006 Perşembe 12:43:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?