6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Mengen'de 4 metrelik tencere yapıldı

Mengen İlçe Belediye Başkanlığı, Guinness Rekorlar Kitabı'na girebilmek için 4 metre büyüklüğünde ve 10 bin kişiye yemek hazırlanabilecek dev bir tencere yaptırdı. 

22. Uluslararası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali etkinlikleri kapsamında bir ilki gerçekleştirmek istediklerini kaydeden Mengen Belediye Başkanı Yurdakul Eröz, Mengen Aşçılık Festivali'nin bu hafta sonu Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri yapılacağını belirtti. Başkan Eröz, "Cuma günü, 1.5 ton ağırlığında ve 4 metre 10 santim çapında bu dev tencere, Anadolu Aşçılık ve Turizm Meslek Lisesi'ne götürülerek 10 bin kişilik pilavın pişirilmesine başlanacak. Cumartesi günü festivale gelenlere hazırlanan bu pilavı dağıtacağız" dedi. 

Tencerenin özel olarak yaptırıldığını söyleyen Başkan Eröz, "Bu çapta, bu büyüklükte başka bir tencere Türkiye'de yok. Biz bu tencerenin Guinness Rekorlar Kitabı'na alınması için başvuruda da bulunduk. Rekorlar kitabına alınması için Guinness yetkililerini festivale davet ettik" diye konuştu. 

Başkan Eröz, 22. Uluslararası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali'nde birçok ilki gerçekleştirdiklerini kaydederek, "2 seneden beri bu festivali uluslararası düzeyde yapıyoruz. Amacımız Türk mutfak kültürünü korumak, geliştirmek ve gelecek nesillere aktarmaktır. Bu anlamda Türkiye'de önemli bir görevi üslenmiş durumdayız. Bizden başka bu görevi yapan hemen hemen hiç kimse yok. Bu nedenle ister devlet isterse özel sektör olsun, herkesin bize destek vermesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2006 Salı 15:02:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?