6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Valilik engellileri sevindirdi

Bolu Valiliği ve Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği işbirliğiyle, 60 engelli vatandaşa düzenlenen törenle tekerlekli sandalye dağıtıldı.

Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli'nde düzenlenen törene, Vali Ali Serindağ, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Özbostancı, Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Genel Başkanı Kemal Demirel, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı. Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Demirel, 10 yaşında yanlış ameliyat sonrası tekerlekli sandalyeyle yaşam savaşı vermek zorunda kaldığını belirterek, 60 adet tekerlekli sandalye getirerek, Bolu'daki engelli vatandaşlara armağan etmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Demirel, "Benim için Bolu'nun ayrı bir özelliği var. Daha önceki ziyaretlerimde de eksiklikler olduğunu görmüş ve çalışmalar yapmıştık. Gerektiğinde defalarca geleceğimizi vaat etmiştik. Ve bugün 60 tane sandalye getirdik. Bir dahaki gelişimizde valimizle de görüşerek, Bolu'daki engelli arkadaşlarımızın istihdamı için görüşmeler yapacağız" dedi. Yaklaşan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda engelli çocuklar için şenlik düzenleyeceklerini de söyleyen Demirel, "23 Nisan Türkiye çocuklarının bayramı. Biz, 'engelli çocuklar da Cumhuriyet'in çocukları' anlayışıyla şenlik yapıyoruz. İstediğimiz tek şey bu çocukların da şenliklere davet edilmesi" diye konuştu.
Bolu Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Özbostancı da yaptığı konuşmada, "Sağlık, eğitim, iş ve sosyal güvenlik hizmetleri, engelli engelsiz bütün vatandaşlara ulaştırılabilen, gelişmiş toplumların ilerlemesinin öncüsü olmuştur. Sorunların çözümü bizlerin yanı sıra toplumun görevidir. Atacağımız adımlar onların topluma kazandırılması için önemlidir. Küçük yaşlarda gereksinimimizi karşılama, eğitim kurumlarından birimlere kadar hepimizin duyarlılığını gerektiren bir konudur" şeklinde konuştu.

Vali Ali Serindağ ise konuşmasında, engelli vatandaşların hayatlarını biraz olsun kolaylaştırmak için tekerlekli sandalye dağıtmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Serindağ, "Geçen yıl da Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Demirel tarafından ilimizdeki engellilere verilmesi için 67 adet sandalye getirilmişti. Bu sene 60 adet dağıtılıyor. Dernek bize bu konuda yardımcı oluyor, kendilerine teşekkür ediyorum. Engelli vatandaşlarımızın da hayata bağlanacak çalışmalar içerisinde olması gerekir" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Ali Serindağ tarafından, Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği Genel Başkanı Kemal Demirel'e katkılarından dolayı teşekkür plaketi verildi. Daha sonra Kemal Demirel'in, Vali Ali Serindağ ve Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Özbostancı'dan şehirde engellilerin morallerini yükseltecek bir mekan isteğinde bulunması üzerine, Özbostancı, yerel yönetimler olarak üzerlerine düşen görevi yapacakları sözünü verdi. Vali Serindağ ise, bu tür bir çalışma için yer tahsis edebileceklerini belirtti. Ardından engelli vatandaşlara tekerlekli sandalyeleri takdim edildi.

.
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2006 Pazartesi 15:12:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan serindag IP: 81.213.161.xxx Tarih : 30.05.2006 23:12:57
selam bu yorum deyil ama ben ali serindag la tanismak istiyorum benim babamin amcasinin oglu ama ben tanimiyorum ve tanismak istiyorum bu iletiyi ali serindag okuya bilirmi acaba okursa sevinirim lutfen bu iletiyi okuyacak sahistan rica ediyorum bu iletiyi ali serindag okurmu lutfen rica ediyorum tekrar bu iletiyi ali serindag okusun ben tanimak istiyorum ve gurur duyuyorum