7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

'Anne' diyen horoz açık arttırmada

Çorum'un il merkezine bağlı Palabıyık Köyü'nde kesileceği sırada 'anne' diye bağırarak meşhur olan horozun, açık artırma ile satılacağı bildirildi.

İl merkezine 13 kilometre uzaklıkta bulunan Palabıyık Köyü'nde yaşayan Muharrem Türkmen (55) ve eşi Döndü Türkmen (53), geçtiğimiz ay kutlanan Hıdırellez'de 1 yaşındaki horozlarını kesip yemeye karar vermiş, bıçak boğazına dayandığı sırada bağıran hozorun 'anne' diye ses çıkarttığını fark eden Döndü Türkmen, horozun kesilmesine izin vermemişti.

'Anne' diye öterek bir anda gündeme oturan horozun, köye gelir için kullanılacağı kaydedildi.

Edinilen bilgiye göre, Palabıyık Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği, 4 Haziran Pazar günü yapılacak olan Geleneksel Madımak Şenliği'nde meşhur horozu açık artırma ile satışa çıkaracak. Dernek Başkanı Ekrem Duman, 'anne' diye bağırarak 2 kez kesilmekten kurtulan horozun, açık artırma ile satışından elde edilecek gelirin dernek kasasına kalacağını ve köy için kullanılacağı bilgisini verdi. Açık artırmaya herkesin katılabileceğini ve artırmanın köy heyeti önünde yapılacağını söyleyen Duman, şenliğe katılmak isteyenler için Pazar günü sabah 07.00-09.00 saatleri arasında Tanşaş önünden araç kaldırılacağını belirtti.
Bu yıl yedincisi düzenlenecek olan şenlikte ayrıca çeşitli etkinliklerin de düzenleneceğini ifade eden Duman, şenlikte Türk Halk Müziği sanatçısı Cangül'ün de bir halk konseri vereceğini duyurdu.
.
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2006 Perşembe 22:01:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
çağla IP: 85.102.49.xxx Tarih : 23.12.2006 18:47:56
çok ilginç.daha demin allah diyen aslanı gördüm ve bu horoz dahada inandırıcı tabi aslanda kıyamet kopcak heralde